Just finished my first build..... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-29-2008, 07:32 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Just finished my first build.....

...and it was a great experiance. Wasn't hard, everything went smoothly. Thanks for all your guys help. Specs in sig. Tell me what you think of wire managment in pics.





I also got a few questions.
1) I updated my bios today, and still in my hardware monitor in bios it shows my cpu temp as only 25 celcius. Also in the biostar software hardware monitor it shows the same. I know my cpu is hotter then this, or am i mistaken? What program if this is the wrong temp should i use to monitor my temp?
2) The only way i got my optical drive to be recognized as being connected was connecting it as master, will this effect my harddrives performence as they are both ata133 compatable and running on an ultra ATA 133 cable?
__________________

__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 01-29-2008, 10:13 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: Just finished my first build.....

...nothing?
__________________

__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 01-29-2008, 10:14 PM   #3 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Just finished my first build.....

Quote:
Originally Posted by spikoman69 View Post
...nothing?
Yea, nothing.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 01-29-2008, 10:19 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: Just finished my first build.....

Not even a "Ohhh Ahhh look at the pretty lights"?
__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 01-29-2008, 10:25 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tech-Forums
Posts: 305
Send a message via AIM to csaefong
Default Re: Just finished my first build.....

Um the rams are put wrong your suppose to put 1 on each of the first slots for dual memory support.
__________________
MOBO: Asus P5E x38
CPU: Q6600 g0 OC to 3.2ghz stable
Video Card: Visiontek 4870
Ram: G.Skill 2x2GB Kit PC6400 800mhz
HDD: Segate Barracuda 500GB
PSU: PC Power&Cooling 610Watt
Case: CM 690 Case
Monitor: Samsung 22in 2MS and Asus 22in 2MS
Heatsink:Tuniq Tower Heatsink
OS: Windows Vista Home Premium 64bit


csaefong is offline  
Old 01-29-2008, 10:31 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: Just finished my first build.....

Not on this motherboard, i just checked my instructions on it again too.
: )
__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 01-29-2008, 10:34 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: Massachusetts
Posts: 458
Default Re: Just finished my first build.....

yea i have a motherboard like that too, where the dual channels are next to each other. Makes more sense to me than alternating slots.
__________________
Intel E8400
Zalman 9500AT
evga 8800gt dual-slot cooler
4gig (2x2gb)g.skill ddr2 1066
gigabyte p43-ds3L
Antec sonata II mid tower
200gb Seagate HDD, 500gb Seagate HDD, 1TB Seagate HDD
bkolk is offline  
Old 01-29-2008, 10:35 PM   #8 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Just finished my first build.....

Quote:
Originally Posted by csaefong View Post
Um the rams are put wrong your suppose to put 1 on each of the first slots for dual memory support.
Same colored slots are for DDR.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 01-29-2008, 10:36 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: Just finished my first build.....

What case is that?

Oh ya, your wiremanagment > mine
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 01-29-2008, 10:40 PM   #10 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Just finished my first build.....

Quote:
Originally Posted by Drizzt5 View Post
What case is that?

Oh ya, your wiremanagment > mine
He has a sig...
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just finished build, Have a few questions. IBM/PS1 New Systems | Building and Buying 16 01-25-2008 12:23 PM
Finished build Nazgul New Systems | Building and Buying 26 01-07-2008 02:58 PM
Domain Controller and SQL server Build abadjay New Systems | Building and Buying 2 10-05-2007 08:39 AM
Build #2 finished - photos jfenwick Overclocking and Modding 14 09-24-2007 11:08 PM
help with newly finished build... (DVD codec?) therascalking New Systems | Building and Buying 10 07-12-2007 12:31 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.