Ive finally decided! but help me out... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-02-2006, 03:39 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default Ive finally decided! but help me out...

im going to buy an opteron 146 chip, because ive seen people getting 2.7+ghz average with them on stock air.

Now i just need help picking out the stepping, and some ram.

im thinking of using a ASRock 939Dual-Sata2 ULI motherboard, just so i can use my agp card until the g80 comes out..anyone see problems overlcocking with this thing? If so ...reccomend me a new board choice.

and what RAM would be sufficient...probably 2gb...but what type?

Im not really interested in SLI or crossfire, my budget is about $250 for the motherboard+ram.
__________________

blaackoran is offline  
Old 04-02-2006, 03:47 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 35
Default

Some reliable brands, Corsair, OCZ, Kingston, G.SKILLS

Are you also looking to OC the RAM or not?
__________________

AK4Life is offline  
Old 04-02-2006, 04:20 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

only if i have to OC it to get to fx-55/57 speeds....like about 2.6ghz....atleast

would i need to OC pc400? I think i need to alter the FSB cus the multiplier is locked...

more info would help..
__________________
Alienware m5550
Intel Core Duo T2300
ATI Radeon x1400 256mb
2x 512mb Ram

Logitech G7
Creative GigaWorks T-20
--------------------------
blaackoran is offline  
Old 04-02-2006, 04:52 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 543
Default

just to tell you, you can't choose the stepping. unless you buy it on ebay. its totally random. that mobo is fine. get some g.skill ram. or ocz both are good for oc'ing.
__________________
3200+ A64 skt 754
ASUS K8N4-E Deluxe
2x 512mb corsair value
X1800XL 512mb@X1800XT
2x 80g WD SATA
X-FI Platinum
Antec P180b
Running is offline  
Old 04-02-2006, 05:44 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

yeah im gonna buy off ebay, newegg doesnt ship to canada now..

im looking at the CAB2E stepping....its 2 months used... proven tested at 2.8ghz...

i wouldnt really want to go higher then that... if i buy it will i be able to replicate that speed with 2gb g skillz ram and that asrock mobo?
blaackoran is offline  
Old 04-02-2006, 05:48 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

also looking at a CACJE stepping as well....
__________________
Alienware m5550
Intel Core Duo T2300
ATI Radeon x1400 256mb
2x 512mb Ram

Logitech G7
Creative GigaWorks T-20
--------------------------
blaackoran is offline  
Old 04-02-2006, 06:35 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default Re: Ive finally decided! but help me out...

Quote:
Originally posted by blaackoran
im thinking of using a ASRock 939Dual-Sata2 ULI motherboard, just so i can use my agp card until the g80 comes out..
I highley doubt that there making the G80 in AGP form

...lose that motherboard....get this one...

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136152
cant beat that price, OC well..

As for RAM....

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231047


Good name brand but 250 is a short budget for a OC'ing mobo and Good OC'ing RAM....

your total with all those is $268.98. Im sure you can spare a extra 20 dollars

hope I helped
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 04-02-2006, 08:54 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

erm....its got 1 16x pcie another pci that can be made into a pcie 16 and one agp....

sorry for not explaining better
__________________
Alienware m5550
Intel Core Duo T2300
ATI Radeon x1400 256mb
2x 512mb Ram

Logitech G7
Creative GigaWorks T-20
--------------------------
blaackoran is offline  
Old 04-03-2006, 01:10 AM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

alright ... one last call for anything wrong with:

G skill 2gb ram
ASRock ULI SATA2
Opteron 146 (ocing to 2.8ghz)

thanks so far btw
__________________
Alienware m5550
Intel Core Duo T2300
ATI Radeon x1400 256mb
2x 512mb Ram

Logitech G7
Creative GigaWorks T-20
--------------------------
blaackoran is offline  
Old 04-03-2006, 01:37 AM   #10 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

well for the ram, if you wanna hit those speeds, i suggest the g.skill ddr 500 ram, i've got it and hit 2.8 ghz fairly easy while running the ram at a 1:1 ratio, incredible ram... and nice choice of cpu, i'm loving my opteron 146, i only have it at 2.6 ghz at the moment because my psu sucks, scared of doing anything too power hungry..
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.