It's alive! (sort of) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-24-2009, 01:59 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 35
Default It's alive! (sort of)

Well, I put it together last tuesday. I ended up going with the EVGA X58 SLI LE MOBO, an EVGA GeForce 260 GTX, 6 GB of 1600 RAM, the Antec 900 case, and the i7 920 Nehalem.

The graphics card was DOA, couldn't get a signal from it. Had a few strange start-ups, but the kinks seemed to iron themselves out. Worrisome, though, that in my excitement I neglected to notice that the crappy stock fan for the CPU was blocking itself with a wire and preventing itself from turning (GREAT design). Fortunately all it ever did was boot and then get shut off again because I wasn't getting a signal.

I fixed it, and used an old 7300 to confirm it was the graphics card that needed replacing. Should be getting a new one in the mail tomorrow from EVGA. I installed Windows 7 beta and one of my games.

Should I be worried about my CPU? It seemed to work just fine when I fixed it and installed windows, etc.
__________________

Omika_Pearl is offline  
Old 09-24-2009, 03:00 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: It's alive! (sort of)

It should be fine.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-24-2009, 03:07 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 35
Default Re: It's alive! (sort of)

Thanks! Nice to have a little peace of mind, I'm still learning the ropes.
Omika_Pearl is offline  
Old 09-24-2009, 03:12 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: It's alive! (sort of)

Yeah. It didn't have time to get hot enough to hurt anything.

I've had a wire get in the way like that before, too.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
default view and sort order akasixcon Microsoft Windows and Software 1 01-23-2009 08:01 PM
Dell rant. Sort of. superdave1984 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 09-12-2008 01:19 PM
How do I organize and sort my favorites list in IE7? Iron Feet Internet Software and Browsers 10 03-03-2008 05:10 PM
Many programs randomly closing...sort of. Iconoclast Microsoft Windows and Software 1 11-29-2007 01:10 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.