Intel conroe, AMD AM2 or AMD 939 build? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-24-2006, 11:16 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 647
Default Intel conroe, AMD AM2 or AMD 939 build?

hey here's what i'm for sure gonna have in my build:


Antec TruePower 2.0 TP-II 550 550W
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103931

eVGA e-Geforce 7600 GT KO Video Card
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130017

Acer AL1916W Black 19" 8ms Widescreen
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16824009073

Western Digital Caviar SE16, 250 GB Sata 3 Gb/s, 16 mb cache
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822144701

Other (case, windows XP Media Center, Keyboard/Mouse and CD/DVD drive)
after all that i'll have aprox. 550.00 left for a motherboard, RAM and processor. i can't decide if i wanna go conroe or X2 3800. i will be using this PC for gaming and animation as well as just regular usage.

I can't go more than 550 for the rest. If need be i might go to 575 but prefer around 500-550. Also, I want to use 2 GB of RAM as well and prefer a fast dual core processor but will settle for a single if it's fast enough.

i guess what i'm asking for is a list of what you guys think the best build for me to add to this would be. Maybe list some parts if possible and i'm open to other parts instead of the ones listed above (GPU, PSU...etc)

thanks.
__________________

__________________
Antec NeoPower 650W
Gigabyte EP45-DS3R
Intel Core 2 Duo E8400 (w/ Arctic Freezer 7)
4GB DDR2-1000 G.Skill
Sapphire x1950 Pro 512mb (w/ V700)
250GB, 500GB and 1.5TB Seagate Barracudas (2.25TB total)
Fatal1ty XtremeGamer sound card *** generic TV tuner
Xclio 3060 case *** HannsG 22" monitor
XP Pro / Ubuntu 7.10 *** Razer Copperhead and Tarantula
jordo_99 is offline  
Old 07-24-2006, 11:50 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 201
Send a message via AIM to Orayn
Default

$550 left?
$140 for an Intel Board.
$220 for an E6400.
$150 for two gigs of no-name DDR800, maybe?
If you want to put more into the RAM, go with an E6300 for $180. That' still more than enough processing power.
__________________

Orayn is offline  
Old 07-25-2006, 12:56 AM   #3 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

ya that is a sorta limited budget for all those major components.

Are you sure you cant round up like 150 more bucks? cause that would get you some better quality RAM.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 07-25-2006, 01:14 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 647
Default

yeah, i'm pretty much stuck. this will all add up to around 1250 and before i was only gonna spend around 1000.

another note: i'm waiting on my last paycheck from work which i won't be getting for 2-3 weeks or so. I'm just telling you this in case for some reason that might make a difference. i'm hoping to build this computer before i go to school in about a 4 weeks. thanks for the input.
__________________
Antec NeoPower 650W
Gigabyte EP45-DS3R
Intel Core 2 Duo E8400 (w/ Arctic Freezer 7)
4GB DDR2-1000 G.Skill
Sapphire x1950 Pro 512mb (w/ V700)
250GB, 500GB and 1.5TB Seagate Barracudas (2.25TB total)
Fatal1ty XtremeGamer sound card *** generic TV tuner
Xclio 3060 case *** HannsG 22" monitor
XP Pro / Ubuntu 7.10 *** Razer Copperhead and Tarantula
jordo_99 is offline  
Old 07-25-2006, 01:17 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 647
Default

i know that a E6300 is better than a X2 3800 but what i'm trying to figure out is what's the best way to got for this situation. i know that right now i can get the 939 version of the X2 3800 for around 120-130 and the AM2 for around 150-160.

is DDR2 that much faster than DDR1 because if it is then i might only need to go with 1 gig. same for the RAM w/ the intel.
__________________
Antec NeoPower 650W
Gigabyte EP45-DS3R
Intel Core 2 Duo E8400 (w/ Arctic Freezer 7)
4GB DDR2-1000 G.Skill
Sapphire x1950 Pro 512mb (w/ V700)
250GB, 500GB and 1.5TB Seagate Barracudas (2.25TB total)
Fatal1ty XtremeGamer sound card *** generic TV tuner
Xclio 3060 case *** HannsG 22" monitor
XP Pro / Ubuntu 7.10 *** Razer Copperhead and Tarantula
jordo_99 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.