Installing new mobo tonight. Question about the slave HDD.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-03-2008, 03:39 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Installing new mobo tonight. Question about the slave HDD..

I have 3 HDD. 1 for Vista, 1 for XP and 1 as a slave. I use my slave HDD to install all my games on and some apps too. Will I need to reinstall any of the games or will they run fine? What about the apps? Like Fraps and VirtualDub?
__________________

Chad711 is offline  
Old 11-03-2008, 03:40 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Installing new mobo tonight. Question about the slave HDD..

Are you reinstalling the OSes? If so, some games might need to be reinstalled due to registry keys.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-03-2008, 03:52 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Re: Installing new mobo tonight. Question about the slave HDD..

Yes I have to reinstall the OS since it's a new mobo. Someone here said that I have to reinstall Vista but I can do a repair for XP but the guy that does all this installing stuff for me states that is not possible. So since he is doing it I'm assuming both OS will be reinstalled. Unless of course someone here can be certain I can just run the repair for XP??

I'm just the guy in the middle who knows next to nothing. LOL
Chad711 is offline  
Old 11-03-2008, 04:58 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Installing new mobo tonight. Question about the slave HDD..

Just remember to install xp before vista. And depending on how different the boards are, you might be able to get away with booting into safemode on both partitions and just installing the new chipset drivers. What board are you going from and to?
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-03-2008, 05:06 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Re: Installing new mobo tonight. Question about the slave HDD..

I went from this: Newegg.com - Foxconn M7VMX-K LGA 775 NVIDIA GeForce 7050 / nForce 610i Micro ATX Intel Motherboard - Intel Motherboards

To this: Newegg.com - BIOSTAR TPower I45 LGA 775 Intel P45 ATX Intel Motherboard - Intel Motherboards
Chad711 is offline  
Old 11-03-2008, 07:00 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Installing new mobo tonight. Question about the slave HDD..

Heh, ya, then you probably need a clean install.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
slave hdd whats good? overlord20 New Systems | Building and Buying 1 07-25-2008 04:42 AM
Installing XP from a second hdd? Jake2k Microsoft Windows and Software 12 07-24-2008 12:58 AM
builbing computer, bought wrong hdd, new mobo. sona1111 New Systems | Building and Buying 8 10-22-2007 09:17 PM
Question! MSI mobo... Jakigi New Systems | Building and Buying 2 06-04-2007 10:01 AM
MoBo question xcoreRelentless New Systems | Building and Buying 1 04-07-2007 10:55 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.