installing 9800gtx - no signal to monitor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2008, 07:25 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 131
Default installing 9800gtx - no signal to monitor

when i power up my computer with the new card, the monitor doesn't cooperate and i get 'no signal' but when i switch back to my old card, everything is fine. i installed the drivers before i put the old card in and still nothing. the green light also comes on, on the gpu when powered up. any ideas? thanks in advance!
__________________

1337infamous is offline  
Old 08-17-2008, 07:32 PM   #2 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: installing 9800gtx - no signal to monitor

is your computer a custom build?

was ur last gpu pci-e as well

and lastly, how big is your power supply
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 08-17-2008, 07:36 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 131
Default Re: installing 9800gtx - no signal to monitor

my pc is a custom build, last card was pci-e and 650 Watt psu.
1337infamous is offline  
Old 08-17-2008, 07:45 PM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: installing 9800gtx - no signal to monitor

do you still get the start up beep like it normally does?
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 08-17-2008, 07:53 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 131
Default Re: installing 9800gtx - no signal to monitor

yup the beep still happens
1337infamous is offline  
Old 08-17-2008, 07:54 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: installing 9800gtx - no signal to monitor

have you tried to take a stick of ram out to see if it boots? also have you tried to reset your bios? When i installed my 9800gtx my system didnt power up immediately either it took a couple of bios resets and also i put in a new psu in at the same time.
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 08-17-2008, 07:55 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 131
Default Re: installing 9800gtx - no signal to monitor

do i reset the bios with the other card in?
1337infamous is offline  
Old 08-17-2008, 08:00 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: installing 9800gtx - no signal to monitor

reset it with the new card in. my system was a bit stubborn when i instaled mine. is yours a xfx, thats a good brand.
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 08-17-2008, 08:01 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 131
Default Re: installing 9800gtx - no signal to monitor

mine is EVGA actually but i'll try resetting the bios
1337infamous is offline  
Old 08-17-2008, 08:03 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: installing 9800gtx - no signal to monitor

still a good brand with thier stepup. but to get mine to work i just swappped the power connectors around a few times and that finaly got it to output. also does the fan come on? does the card seem to be getting warm?
__________________

__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No boot power turns on but no signal in monitor ekw808 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 03-05-2008 12:01 PM
Monitor not picking up any signal??? AzN Hardware Repairs and Troubleshooting 2 09-15-2007 04:09 AM
Turning Monitor off, but no signal when turned on. canadian37 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 07-20-2007 12:50 PM
Monitor Not Receiving Signal >.< Icydeath Hardware Repairs and Troubleshooting 11 07-18-2007 12:09 AM
No Signal from monitor building new PC IrvineKinneas509 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-23-2007 12:58 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.