I'm an [idiot] - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-24-2006, 01:24 PM   #21 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 262
Default

Quote:
Originally posted by BC727
dont get an aspire psu
There's nothing wrong with an Aspire power supply. Works fine for what you would need it for.
__________________

__________________
viperman5000 is offline  
Old 07-24-2006, 01:45 PM   #22 (permalink)
The ModFather
 
markkleb's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Reno Nevada
Posts: 273
Default

Woooo nelly....
First you need more memory and a video card.

If you upgrade what you have its a waste, you have 2 slots for memory and I bet they each have 256. You need a minimum 1 gig (2 is ideal) so if you buy new memory your old will be wasted.

second you are using onboard graphics so you definately need a video card. Your mobo has a AGP slot (last gen) so buying a video card for last gen is also kind of a waste.

You should be able to build a Brand new comp for about $500. If you dont gut your old one you should be able to sell if for a couple hundred to someone who could really use it. (that is about $300 for a new next gen model)

Now a bunch of new stuff is gonna be happening soon(Vista, DX-10, Conroe) so chill out, do a little research and look for someone to sell ur old comp to and we will help you put together a nice comp..
__________________

__________________
MKMods
markkleb is offline  
Old 07-24-2006, 02:55 PM   #23 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 97
Default

What's a fair asking price for the system I posted in my original post? It's case is pretty cool looking and I will load the latest photoshop and office programs. How much should the price go up if I add an OS?
ShortThrow is offline  
Old 07-24-2006, 05:42 PM   #24 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 97
Default

170 - vid card
http://www.newegg.com/Product/Produc...2E16814102612R

80 - ram
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227077

70 - mobo
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813138026

60 - psu
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817148008

199 - cpu
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103547

70 - case
???


100 - hd
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822144422
or
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822144701



Now I don't know about compatibility and everything. How's that set up look? How do I know what type of case to get?
ShortThrow is offline  
Old 07-24-2006, 05:44 PM   #25 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

yes.. i have that same aspire psu.. and it ran me through sli for a good month until i had to sell my graphics card... so i wouldnt listen to someone who hasnt had it.. its doing me just fine, never had it unstable yet.. and i check my abit monitor at least once a week
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 07-24-2006, 06:26 PM   #26 (permalink)
The ModFather
 
markkleb's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Reno Nevada
Posts: 273
Default

Hey shortthrow, it looks good except for the PS.(sorry Nos) The HDD is ok but try to get a Sata2 -16mb buffer version from WD though.

This is not to knock Aspire PS but read the reviews on Newegg, not so good. Try for a Silverstone instead,
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817256001
notice the reviews...

to save money you can get the 3800 instead(not much diff between 4200 and 3800 in real life)
and as to a case check these out they are very nice for the money($39)
http://www.tigerdirect.com/applicati...1&Sku=D15-1060
they come in Red,Blue and Black

I used one for one of my builds and everyone loved it.
http://wiring101.blogspot.com/
__________________
MKMods
markkleb is offline  
Old 07-24-2006, 06:29 PM   #27 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

if your gonna spend 90 on a ps.. .might as well get the antec tp2
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 07-24-2006, 06:32 PM   #28 (permalink)
The ModFather
 
markkleb's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Reno Nevada
Posts: 273
Default

The Silverstone is much better. And the Aspire is fine BUT, if he uses a X1800 card (a power hog) he will need a very stable PS.

Silverstone makes industrial Power supplies and if you look inside you will see a beautiful design and top stuff.
__________________
MKMods
markkleb is offline  
Old 07-24-2006, 06:39 PM   #29 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 262
Default

Ok, a few things:

Don't get that video card, for one, it's already an open box. Get this, $170: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130283

That motherboard will not match your CPU. Either change the CPU to this, $170: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103735
or
change your motherboard to this, $105: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136152

That power supply will work, but if you want to be safe or whatever reason, I would recommend this, $90: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103931
__________________
viperman5000 is offline  
Old 07-24-2006, 06:57 PM   #30 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

umm well 2 7900 gt's is a power hog too.. and it ran just fine.. and how is the silverstone better than the antec truepower? the antec has 2 more amps than that silver stone and 50 more watts
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.