Im Gonna Break My 8800gts 512 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-20-2007, 01:12 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 84
Default Im Gonna Break My 8800gts 512

i installed this card an hour ago after waitin 2 weeks for finals to end, and guess waht...my 15" LCD that worked perfectly with my radeon X800PRO, doesnt work with this card. I had to connect it to my 32"HDTV thats like several yards away and i can barely see anything. When i went on my XP OS, the Nvidia control center thing detected my Sony LCD but nothing appears. LCD says "input signal" When i go on my vista OS, it doesnt even detect it.

can anyone provide suggestions? pleasE? before i rip this card out and beam it across the room.

can a monitor be "too old" to be used? it worked perfectly before. It's a DVI-D monitor but the cable im using is a DVI-VGA, and i used teh VGA adapter on my 8800gts, so whats with that?

am i doing something wrong? Im also running on vista ultimate 32-bit but when i went on nvidia's site to dl latest driver, it says im not runnin a Vista 32bit OS, whats with that.
__________________

kur0suto is offline  
Old 12-20-2007, 01:16 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: Im Gonna Break My 8800gts 512

I dont see why you would buy an 8800gts to game on a 15" lcd. Buy at least a 19". And if the card wont work on your hdtv either, then it may just be a bad card.
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 12-20-2007, 02:22 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 84
Default Re: Im Gonna Break My 8800gts 512

please guys, seriously, i need some help. im calling evga right now and apparently, everyones busy. everythign hooked up, but my 15" monitor wouldnt register.
It gets detected but thats about it. nothign comes on screen. pleaseee HELP
kur0suto is offline  
Old 12-20-2007, 02:29 AM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Im Gonna Break My 8800gts 512

check your monitors website to see if its got some drivers for it
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-20-2007, 08:24 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Location: Kenyon, Minnesota
Posts: 405
Default Re: Im Gonna Break My 8800gts 512

Go into your monitor menu, make sure you have your monitor setting to whichever you have hooked up.

If you hooked up the monitor with a DVI cable, make sure your monitors settings are for DVI input.

Same goes for VGA.

Give it a look.
Inferno is offline  
Old 12-20-2007, 08:28 AM   #6 (permalink)
Putting the X in Sapper
 
SapperX's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boulder
Posts: 721
Default Re: Im Gonna Break My 8800gts 512

Try using a vga to vga cable to see if that works, I know my monitor gets very picky when I use DVI. Also, check to see what kind of resolution it is set to on your HDTV, and set it to the lowest possible (800x600) then try the 15" again. I have noticed if on boot the settings for the resolution are too high, then something similar to your problem will arise.
__________________
My Current PC-
Intel Q6600 G0 |Western Digital 250gb HD
Seagate 500gb HD | Western Digital 500gb HD | VisionTek HD4870 | 4gb Cruical Ballistix Tracer DDR2 800
850w Thermaltake PSU | Cooler Master Centurian 590 | 2x Dell 22" LCD

-900HA EEE pc
SapperX is offline  
Old 12-20-2007, 07:38 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2007
Location: ...
Posts: 474
Default Re: Im Gonna Break My 8800gts 512

did u install drivers properly? and erm..15 inch monitor :| u joking?
khan008 is offline  
Old 12-20-2007, 08:15 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Im Gonna Break My 8800gts 512

ok seriusly, you buy a 8800gts 512mb gpu to use it with a 15' monitor, why not get a 256? you can't even come close to supporting that resulution either. Heres a little tip for next time, before you buy another component. Buy a better monitor.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 12-20-2007, 08:23 PM   #9 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Im Gonna Break My 8800gts 512

enough of the critizism people.. he's not here to be told to buy a better monitor.. he's here to ask for help...
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-20-2007, 08:27 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Im Gonna Break My 8800gts 512

agreed.. all of you started posting useless information... "Buy a new Monitor blah blah blah"

try to RMA the card, check your drivers (both monitor and video card)
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
g92 8800gts reviews!! and many of em! NosBoost300 Overclocking and Modding 35 12-19-2007 12:09 PM
More GeForce 8800GTS 512 Info Osiris Monitors, Printers and Peripherals 2 11-27-2007 11:48 PM
My 8800gts is almost a 8800gtx mattchew13 Overclocking and Modding 9 10-27-2007 02:45 AM
Fatal1ty XFX 8800GTS 320MB HELPMEPLZ New Systems | Building and Buying 21 09-27-2007 11:00 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.