IDE SATA, are they compatible? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-07-2006, 04:10 AM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default

yes you can run different types of interface items together, all a matter of and whether your mobo and or any additional interface cards work.

ide is usually on all mbs, and since yours has sata it supports that so no additional interface cards needed. On the drive side you are fine.

as for the 2ghz, you are looking at the front side bus, fsb, which is a minor thing to note, only because it tends to confuse people unneccessarily. Your mobo supports whatever maximum cpu ghz athlon 64 you have (fx and/or x2 of course)
__________________

atomic tofu is offline  
Old 08-07-2006, 04:18 AM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

Quote:
I do noit think you can have SATA and IDE and have them both run at the same time.
if that were the case then SATA would never have taken of seeing as i only know of one manufacturer of SATA optical drives (Plextor) and they are very expensive. there is ABSOLUTELY no reason why you can't use both at the same time. look at my specs, i have 3 hdd's, two of them are SATA and the other is IDE (a.k.a ATA or PATA) and also two optical drives. thats 3 IDE drives and 2 SATA drives so i can assure you it is possible.

don't worry about whatever it said about maximum cpu frequency
__________________

Nitestick is offline  
Old 08-07-2006, 01:00 PM   #13 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

okay sweet, NOw I can look around for a nice fast 80gb , I was thinking a WD caviaer with a 16mb cache.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 08-07-2006, 01:09 PM   #14 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Quote:
Originally posted by lancec2c30
http://www.tigerdirect.com/applicati...&sku=A458-2130

Ok this is my mobo, now I think it supports sata correct? I also noticed that in the specs it supports processers up to 2ghz, Now does that mean that my 3500 @ 2.4 ghz is only affective at 2ghz?

Dude. Its listed in the name.....


ABIT KN8 SLI NVIDIA Socket 939 ATX Motherboard / Audio / PCI Express / SLI / Gigabit LAN / S/PDIF / USB 2.0 & Firewire / Serial ATA / RAID


I run a Sata raptor, a WD 200 GB caviar, and a IDE 160 GB.

IDE's make perfect slave drives...
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 08-07-2006, 02:34 PM   #15 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

There is no "master" and "slave" or "primary" and "secondary" with SATA, that is all IDE stuff.

I am doing it right now, it works just fine, and I replied to your other post about my harddrive configuration if you want to take a look at it.
__________________

The General is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.