I need some quick help - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-06-2006, 11:09 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default

crossing these fingers of mine, damnit, wheres my lucky rabbits foot, horseshoe, and 4 leaf clover when I need it.
__________________

Snapple is offline  
Old 11-06-2006, 11:41 PM   #12 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default

its problaly the PSU does it have Over voltage protection? ,and all that stuff like the x-connects? because those were crap. that happened to me once and it was my PSU
__________________

TheEnd187 is offline  
Old 11-07-2006, 10:10 AM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default

If I try to just run the mobo on the PSU will I be able to tell if its the PSU's problem? I'm trying to troubleshoot it lol.

But thanks for the extra input, the PUS"s an OCZ gamexStream 600 watt, had someone suggest that one to me.

edit: checked the psu and it does have over voltage protection, I'm still gonna try to troubleshoot a little before I pronounce the board dead.

Anything else that could be screwing me?
Snapple is offline  
Old 11-07-2006, 12:43 PM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default

UPDATE:

I asssembled everything out of chassis on my table, on top of the asus board and anti static bag.

I hooked up the hard drive, gpu, and psu.

Used a pen to start it, and it would run for a second, again, run for a second, and on the third try it held. But when i took the pen away the circuit broke of course, and so it stopped.

Now I can't get it to hold anymore, any suggestions?

Anyone know what this means? Like whats the problem?

I need some quick help, thanks!
Snapple is offline  
Old 11-07-2006, 12:50 PM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default

UPDATE 2:

Okay, so I got it to hold again, this time I put the pen in between the power switch pins, and had 'em spark up a little, but this caused it to hold.

Anyone wanna figure out what this means? lol AND yes, this might be spam, but I need attention lol.
Snapple is offline  
Old 11-07-2006, 12:53 PM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default

I think that the problem is either the Power SW Pins on the board, or the power switch connector from the case

Apevia Aspire (with the fan/volume/tempreature gauges).

Anyone had problems with this case before? And know where I could get a new power switch thing if thats the problem.
I know of two computer repair places around me, that I might go to later today to get some consulting if I cant get it to run in the case.
Snapple is offline  
Old 11-07-2006, 01:21 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default

i used the x dreamer case wiht no probs very nice ... mine works flawlessly
__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 11-07-2006, 01:57 PM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default

I'm gonna try to assemble it in the case and then see if it works, if it does I"m gonna continue with the installation of Win XP and the such.

Anyway, thanks for the help everyone. Hopefully this will work for me.
Snapple is offline  
Old 11-07-2006, 02:48 PM   #19 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default

Ugh, I can't get the board to run anymore.

Only worked twice for me, and now nothing.

Anyone with any ideas on what this could be?
Snapple is offline  
Old 11-07-2006, 03:00 PM   #20 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default

I am dumb as a freaking doorknob.

I fixed my problems/issues with a hammer...of .. asus forums. GEEZ.

Can you believe I didn't hook up a 4 pin connector, great, I'll never rush a build again.

Hopefully this is the final fix to my problems, Its great to have a forum where I can bounce ideas off of haha.

Later dudes
__________________

Snapple is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.