i need new mobo and cpu - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-05-2007, 09:11 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 29
Default i need new mobo and cpu

i need a new motherboard and cpu, im not looking to getting a core 2 duo, cause even the lower end models cost alot, i play BF1942 ,right now i got a 2.66 pentium 4, so any dual core will be an upgrade. im looking at this cpu right here http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16819103562

HOWEVER, i need a motherboard, that will SUPPORT my CURRENT RAM.
i have 2 x 512 (HYS64D64320GU-5-B) INFINEON pc3200 ram

and also the 2 sticks are NOT Exactly the same, one is HYS64D64320GU-5-B and the other is HYS64D64320GU-5-C or something like that, i dont remember the second model but it varied slightly, it was infineon too. im asking about the ram cause some motherboards are DUAL CHANNEL AND SINGLE CHANNEL, and its noted for the RAM to be identical. so im looking at that CPU and i need a matching mobo that will support my ram for that CPU socket 939. and i have another question too, the power supply i have now is a stock 20 pin one, i noticed some mobos are 24 pin, what does this mean for me? and looking at power supplies i noticed their all 20+4, this means what? i have a stock compaq 250watt power supply. if you dont like this choice , suggest a new one under 200 (or close to it)
__________________

RSXHITMAN is offline  
Old 03-05-2007, 08:41 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 337
Default

That doesn't even link to anything...
__________________

Jrod is offline  
Old 03-05-2007, 08:45 PM   #3 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

if you want a fast but cheap CPU get an S 939 X2 that will support old DDR1 ram. This will probably be your best bet in terms of performance/price.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 03-05-2007, 11:16 PM   #4 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

^agree^
x2 3800
combo deal newegg: 265.00 booya goodbye you POS p4:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103562

as far as the psu anything is better than a stock compaq, including this:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817104954

FSP AX450 50 bucks booya goodbye compaq.
you need the 20+4 connector. the 4pin powers the cpu, correct me if i am wrong. some boards may work with the 20 pin like your compaq, but it is hit or miss if it will be stable. buy a new psu.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 03-05-2007, 11:21 PM   #5 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

Im winning in posts now nagasama. Eat it craka.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 03-06-2007, 01:38 AM   #6 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

lol. yeah. sh*t...i gotta stop sleeping so late...
lol do you mean "cracker" or kraken...the mythical sea beast lol.
i like crackers.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 03-06-2007, 01:57 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 29
Default

the link radnomly didnt go in properly

i need a motherboard, for that socket 939 amd, that supports ddr400 ram, so im looking for the MOBO for the socket 939 amd 3800_, preferably, unless anyoen ha any other suggetions, ill find the power supply supply myself i just need balanced mobo, nothing too expensive preferably under 80$
RSXHITMAN is offline  
Old 03-06-2007, 02:03 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 29
Default

and i also asked if DUAL CHANNEL will work with my ram cause their not exactly the same
RSXHITMAN is offline  
Old 03-06-2007, 02:16 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 29
Default

i need the motherboard before i get the power supply to get the 20 or the 24 pin
RSXHITMAN is offline  
Old 03-06-2007, 02:32 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Have you got an AGP video card?

AGP = 20 pin PSU
PCI-E = 24 pin PSU

*edit*

this was the only s939 AGP motherboard on Newegg:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813157097

It's actually got PCI-E aswell as AGP.
It also uses a 20 pin ATX connector.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.