i need help and fast, plz:) 7600gt again - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2007, 06:00 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 39
Default i need help and fast, plz:) 7600gt again

pls ppl, help as fast as you can. i have a chance to buy a evga 7600GT KO card for a nice price from one guy. the problem is that i was reading on one forum that this KO cards are having problems like freezing, artifacts and stuff. what do you think, should i buy it?
__________________

pike8 is offline  
Old 01-05-2007, 06:05 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default

According to the reviews on NewEgg, it's an awesome card.

If you can get it for a good price, go for it. If it messes uo, fall back on the original warranty.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-05-2007, 01:38 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 39
Default

pls answer, tomorrow i must decide will i buy it or not. as i said, i've heard that certain people have problems with these cards. on the other hand, i've heard that this is very very good card (this particular card that i want to buy works on 580/1500). the problem is that this card is bought in other country, it's new, but it's difficult to get a warranty if something goes wrong. but i have a test period to try it, is it possible to conclude is the card good or not just after maybe one hour of testing? i will try it with 3dmark, some games... and if it all works fine, does it mean that this card is "safe" to buy? can i be sure that card won't make me troubles after just one hour of testing?
pike8 is offline  
Old 01-05-2007, 02:01 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

I have a 7600GT, and it's a great budget card. So far I've been able to play all games on med-highest settings.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 01-05-2007, 02:42 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 39
Default

do you have KO or a regular 7600GT version?
pike8 is offline  
Old 01-05-2007, 02:45 PM   #6 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

I have the XXX Edition. It's stock speed is at 590/1600. I have it overclocked to 630/1700.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 01-05-2007, 02:48 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 39
Default

i don't know what to do, so many different opinions... another guy on another forum just told me that these cards are not very stable.
pike8 is offline  
Old 01-05-2007, 04:14 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 39
Default

i have asked ppl on some other forum, here is what they suggested me to do to test the card:
3DMark06 a few times.
ATITool "Detect Artifacts" for a few hours.
Play some games.

if the card passes all this, does it mean that it's ok, and that i should buy it?
pike8 is offline  
Old 01-05-2007, 06:10 PM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default

Buy the card.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-05-2007, 06:27 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 39
Default

one more question, i have sharkoon SHA450-8P 450W power supply
FEATURES:
• ATX 12 V V.2.0 compatible
• Separate 12 V rails
• 80 mm Silent fan
• Passiv PFC
• S-ATA connectors

will it be enough for this card?
__________________

pike8 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.