I killed my bros computer... OOPS - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-05-2009, 04:43 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Default I killed my bros computer... OOPS

I was trying to pull out his video card to see which one it was and I put it back in PROPERLY and tried to boot it up. When it boots there's no screen but there's a warning siren sound coming from the motherboard speaker. It didn't do that the first time I booted it up. I have until friday. Tanks!!!
__________________

wtfh4x is offline  
Old 05-05-2009, 04:47 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: I killed my bros computer... OOPS

Reseat the card.
Make sure if it had an extra pci-e power plug into it that you plugged that back in.

Next time just look in device manager to see what card is installed.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 05-05-2009, 04:55 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Default Re: I killed my bros computer... OOPS

Quote:
Originally Posted by Hefemeister View Post
Reseat the card.
Make sure if it had an extra pci-e power plug into it that you plugged that back in.

Next time just look in device manager to see what card is installed.
It's hard when he has a pword...
wtfh4x is offline  
Old 05-05-2009, 04:55 PM   #4 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: I killed my bros computer... OOPS

Agreed, that "siren" most likely was not the motherboard, but the card itself because the power is not plugged in or at least not plugged in properly.
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 05-05-2009, 04:58 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Default Re: I killed my bros computer... OOPS

Quote:
Originally Posted by kmote View Post
Agreed, that "siren" most likely was not the motherboard, but the card itself because the power is not plugged in or at least not plugged in properly.
ill check it in a bit
wtfh4x is offline  
Old 05-06-2009, 04:39 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Default Re: I killed my bros computer... OOPS

Quote:
Originally Posted by Hefemeister View Post
Reseat the card.
Make sure if it had an extra pci-e power plug into it that you plugged that back in.

Next time just look in device manager to see what card is installed.
I... ****ing... Love... YOU.
wtfh4x is offline  
Old 05-06-2009, 04:43 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: I killed my bros computer... OOPS

Please do not tell my wife.

Make check payable to Hefemeister.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 05-06-2009, 08:39 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Default Re: I killed my bros computer... OOPS

What is the broad term for what that siren-y-ish-typed sound indicates? Like what are a few things that could cause it.
wtfh4x is offline  
Old 05-06-2009, 08:46 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: I killed my bros computer... OOPS

Bios beep codes... Anything, it beeps in a pattern to tell you what is wrong...
c0rr0sive is offline  
Old 05-08-2009, 06:20 AM   #10 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: I killed my bros computer... OOPS

Well the sound you heard is most likely the card ear piercing screech. It happens when the card is not receiving enough power to function properly.
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Warning: Building a computer may lead to nervous breakdown! White_Wolf Off Topic Discussion 18 04-09-2009 06:43 PM
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Need Video Card, Case, Mouse and Keyboard Suggestions r3vo1ution1991 New Systems | Building and Buying 10 07-06-2008 08:47 PM
Computer won't Load narmerguy Hardware Repairs and Troubleshooting 1 01-08-2008 08:19 AM
A Computer Building Guide.....by Elbatrop1 Elbatrop1 System Upgrades 31 04-07-2007 08:26 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.