I have Changed my build, need help finishing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-04-2006, 02:02 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 68
Default I have Changed my build, need help finishing

Ok guys from previous post's and other peoples i have this build so far i need suggestions for some RAM and a Hard Drive and if you feel that i have gone wrong somewhere please do point out. thankyou.

Mother Board
Gigabyte S775 Intel 775P

http://www.dabs.com/productview.aspx...451B&InMerch=1

CPU
Intel Core 2 Duo E6600

http://www.dabs.com/productview.aspx...avigationKey=0


Video Card
XFX GeForce 7950GX2 SLI 1GB DDR3 PCI-E, Dual DVI, HDTV Out, Retail eXTreme Edition

http://www.dabs.com/productview.aspx...avigationKey=0
__________________

wycherley is offline  
Old 10-04-2006, 02:51 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

instead of intel i'd go for an AMD mobo if ur looking for a gaming rig.

get a 120gb seagate or maxtor as a Hard Drive or higher if u like

for RAM get a corsair or OCZ for quality

the rest seems fine
__________________

SYL\X/3K is offline  
Old 10-04-2006, 03:02 PM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

I think he should stay with that CPU, the E6600 owns, especially when overclocked.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 10-04-2006, 03:11 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 584
Default

all thses idiots recomend amd WHY intel c2d is so much better
__________________
<img src=http://img3.freeimagehosting.net/uploads/b4b225c12f.png border=0 alt="Free Image Hosting"></a>
TimBlanchard is offline  
Old 10-04-2006, 07:21 PM   #5 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

i take that back, did a little research about the e6600 intel, seems to be better than AMD athlon 64 FX-62

AMD:
http://canadacomputers.com/index.php...34&cid=CPU.907

Intel:
http://canadacomputers.com/index.php...887&cid=CPU.84

the only thing that is better is the cache size on Intels
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 10-04-2006, 07:29 PM   #6 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default

no the core is newer, has better threading, is on a smaller die ect. A64 platform is 4 years old so its no suprise that the C2 blew it out of the water.
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 10-04-2006, 07:31 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

wycherley your sig is way too big.
__________________

__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.