I hate to ask this, but i need help on upgrading my computer....... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-19-2007, 08:57 PM   #1 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default I hate to ask this, but i need help on upgrading my computer.......

I usually don't ask questions about upgrading my computer because usually i am the one giving the advice but i surely don't know everything so i have 2 questions.

i will be getting
Videocard-
EVGA 320-P2-N815-AR GeForce 8800GTS 320MB
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130038

Motherboard-
GIGABYTE GA-965P-DS3
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128012
OR
BIOSTAR TForce965PT
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813138037
Which motherboard should i get? i know the gigabyte has more features, but do i really need them? i have heard that both of these motherboards are very good for overclocking core 2 duo's.


Ram-
don't know which kind to get. i want to overclock my core 2 duo d 6300 so i want some good overclocking ram. i only want 1 stick of 1gb ram. i will get another gig of ram later when i get more money. so What ram would you reccommend?
__________________

__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 02-19-2007, 09:20 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
darkop16's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16
Default

The biostar doesn't support raid. If you don't plan on raiding then the biostar should be fine.

Some g.skill ddr2-800 ram should be good enough to overclock that e6300.
__________________

__________________
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Old 02-19-2007, 10:12 PM   #3 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default

what other features does the gigabyte over the biostar.
__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 02-19-2007, 10:21 PM   #4 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

No others that I can think of....but I thought there was something else that was a stupid feature that not too many people used.

The Biostar is still a better bang for the buck in my opinion.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.