hows this setup? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-04-2006, 12:43 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 130
Send a message via AIM to Fuxy_Muxy
Default hows this setup?

if i get this im gonna get it after Conroe... so i just put a 3700+ instead of a 3800 X2 cuz i hear they are gonna be near eachother in price...idk if this si a good monitor or not, but it has good reviews and a combo deal w/ the 7600GT...


NEC DVD/RW thing
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16827152058

Thermaltake Tsunami Case
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811133132

Western Digital Caviar 250 16mb Hard Drive
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822144701

DFI Lanparty nF4 Ultra-D
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136152

Thermaltake 500W
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817153028

Corsair XMS 2x 1GB
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145575

7600GT eVGA
http://www.newegg.com/product/Produc...82E16814130283

AMD San Diego 3700+ (3800 X2 if the same price...)
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103539

Chimei T38 20.1" 8ms LCD
http://www.newegg.com/product/Produc...82E16824252003


is this monitor good?
3700 San Diego -or- 3800 X2 Manchester
What memory?
Is there a cheaper mobo thats good enough? (probably not OC'ing)
__________________

Fuxy_Muxy is offline  
Old 07-04-2006, 01:35 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 841
Default

For CPU, definetly get the X2 3800. Spec-wise, the monitor looks great. I've never heard of Chimei though. Go with the MSI K8N Neo4-F if you want cheaper, good, and reliable, and the overclocking options if you decide to in the future. Good video card, case, optical drive, and HDD. I'd go for this OCZ RAM over the Corsair XMS.

You did a good job of picking out your stuff overall. Everything's compatible and you picked out a lot of great parts.
__________________

__________________
NathanM is offline  
Old 07-04-2006, 02:04 AM   #3 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Better Power Supply

Moniter
I Heard this Moniter is a good Deal, even though it more Expensive then the one you posted.
I have the 19" version.
Ste is offline  
Old 07-04-2006, 02:37 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 130
Send a message via AIM to Fuxy_Muxy
Default

that monitor is a lot more expensive (like $70 or something) and doesnt seem that much better...

well this one looks pretty good...8ms, 600:1, good reviews...
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16824014105
and its only like $20 or $30 more than the Chimei one...it also is like a good brand (BenQ)
__________________
play bf2142?
join Bloody Pandas!
http://com1.runboard.com/bbloodypandas
Fuxy_Muxy is offline  
Old 07-04-2006, 02:41 AM   #5 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Well, this is the One I have, And I absolutly Love it for the Price I bought it at.

ViewSonic 19" WideScreen

Ste is offline  
Old 07-04-2006, 02:43 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 130
Send a message via AIM to Fuxy_Muxy
Default

mhm...well i was looknig at the vx922 also...but that one is widescreen though...does that like effect gameplay of BF2 or CS:S?...also, does a 19in LCD look big to you? cuz my crappy 16ms 17in one looks tiny...
__________________
play bf2142?
join Bloody Pandas!
http://com1.runboard.com/bbloodypandas
Fuxy_Muxy is offline  
Old 07-04-2006, 02:46 AM   #7 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

I Moved From a 16 Inch CRT so this one seems alot bigger. I play Really two games, Farcry And StarTrek armada 2, IMO the games are much more enjoyable on widescreen.

Its really cool in FPS, because the screen takes up more of your vision.
Ste is offline  
Old 07-05-2006, 02:55 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

i wuoldnt go widescreen, the measurments for them is from corner to corner, so obviously it would be lacking some major height. i would just stick with the regular size
__________________

massacreinfallx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.