how play highdef vidoes/games on pc? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-21-2006, 10:09 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default how play highdef vidoes/games on pc?

i have a high def vid card. i have an lcd monitor. are all lcd's high def. my card came w/ lots of cables w/ different collored connectors.
__________________

__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 06-21-2006, 10:44 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 138
Default

you need to find out if your sceen in lcd, not all flat screens are..
__________________

__________________
Free xbox360!!
Click here for a Free xbox 360
gust_nul is offline  
Old 06-21-2006, 10:52 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Check your manual.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 06-21-2006, 11:00 AM   #4 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

HD is simply refering to the resolution. i'm pretty sure all computer monitors, CRT or LCD are high def because they typically exceed the High Def resolutions of XXXX x 768 and XXXX x 1080 (the horizontal resolution varies by product). the 1080 is known as true HD.

i would recomend using the DVI-D cable (it is typically white on both ends) if your GPU/TV supports it.
__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 06-21-2006, 11:48 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 781
Default

i was wondering this too, my pc always asks me if my monitor is hd, i always say no. I have a dell 17 inch ultrasharp, im thinking it is, highest res is 1280xxxxx, i forgot
__________________
Intel Q6600 w/ CM Geminii
MSI P6N Deluxe SLI
BFG 8800GT w/ 22'' Acer LCD
OCZ 2x2GB
WD 400GB SATA
Razer Barracuda AC-1, Razer eXactmat
Logitech G15, MX Revolution, X-230
Zalman Fatal1ty FC-ZE1 case w/ Zalman ZM-MFC1 Fan controller
R1C0CH3T is offline  
Old 06-21-2006, 11:49 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Have you tried clicking yes and finding out what happens?
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 06-21-2006, 12:41 PM   #7 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

Quote:
Originally posted by reggie_da_man
Have you tried clicking yes and finding out what happens?
Thats almost crazy enough to work!
__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 06-21-2006, 10:53 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default

resolution set at 1280x1024. http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814150150 do i have to plug in the red, white, black, green wires for hd.
__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 06-21-2006, 11:25 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 543
Default

just use your regular dvi or analog cable. do what reggie said. click yes because mostly likely your monitor is high def
__________________
3200+ A64 skt 754
ASUS K8N4-E Deluxe
2x 512mb corsair value
X1800XL 512mb@X1800XT
2x 80g WD SATA
X-FI Platinum
Antec P180b
Running is offline  
Old 06-22-2006, 10:13 AM   #10 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default

it does not give me an option to turn on hd.
__________________

__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.