How much powersource does this card need? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-09-2007, 09:46 PM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: How much powersource does this card need?

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
I'm 10, thank you
Fine, lets pretend that this guys a retard
Heres the definition for retard, its the second one if you can't figure it out

First off, the power source is called a psu (power supply unit) when it is used for computers.
Your keyboard, monitor, mouse, etc. is connected to something called a computer tower (case).
It has 6 sides: 5 you can see because one is the bottom.
If you would, refer to your manual and learn how to open your case
When you do so, there will be a small metal power box near the top towards the back.
Theres a label on the box.

Ok take a break, and try to reconcentrate. This might be getting too complicated.

Since you are "INCOMPETENT" with computers, how will you be able to install a graphics card?

Back to the topic: On the label, there should be a small chart with voltages and its amperage rating: the amount of power it can supply at one time.
Depending on the situation, most graphics cards would use a 12v supply line.
As "rx7i2" said, we would like to know what the amperage rating is
the Fortron power supply the people are referring to is this one

For the more visual or illiterate learners, here a picture of a psu and its sticker:
yep peter's right.... those cards... really aren't that high end.... a 330 watt psu could handle that... peter ur only 10?i built my first pc at age 10 too, so did u build ur first system like 8?
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-09-2007, 09:52 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 10
Default Re: How much powersource does this card need?

Could you be a little more retarded Peter, or ?
__________________

Valhera is offline  
Old 06-09-2007, 10:01 PM   #13 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: How much powersource does this card need?

Quote:
Originally Posted by Valhera View Post
Could you be a little more retarded Peter, or ?
could you?
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-09-2007, 10:06 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 213
Default Re: How much powersource does this card need?

Hahahah, I just made him spend 2 hours looking for all that info. Thank you for clarifying, peterhuang913, we all appreciate it so much
rx7i2 is offline  
Old 06-09-2007, 10:06 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default Re: How much powersource does this card need?

Quote:
Originally Posted by Valhera View Post
Could you be a little more retarded Peter, or ?
Watch what you say Valhera, Peter's after all, a "higher end" person on these forums and us "noobs" shouldn't try "challenge" his extensive knowledge and equally humble attitude.
Jumping_Bean514 is offline  
Old 06-09-2007, 10:08 PM   #16 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: How much powersource does this card need?

Quote:
Originally Posted by Jumping_Bean514 View Post
Watch what you say Valhera, Peter's after all, a "higher end" person on these forums and us "noobs" shouldn't try "challenge" his extensive knowledge and equally humble attitude.
I have high post count because I post spam all day, right Jumping Bean
so stop playing stupid with me, I'm better at that game
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-09-2007, 10:13 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: How much powersource does this card need?

Quote:
Originally Posted by Jumping_Bean514 View Post
Watch what you say Valhera, Peter's after all, a "higher end" person on these forums and us "noobs" shouldn't try "challenge" his extensive knowledge and equally humble attitude.
lol ur extensive usage of quotation marks made me smile lol , but if u tell us what ur current psu is (btw this is for the thread maker) we can confirm
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-09-2007, 10:15 PM   #18 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: How much powersource does this card need?

omg...this is gonna turn into one of them "inside jokes"
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-10-2007, 01:27 AM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Location: Massachusetts
Posts: 1,151
Send a message via AIM to Deathawk Send a message via Yahoo to Deathawk
Default Re: How much powersource does this card need?

Peter, I challenge you to a duel!





More importantly, LOL @ HIGHER END PEOPLE

I'm glad how many posts you have represents the quality of knowledge you possess. I GUESS I'M A RETARD
__________________
Deathawk is offline  
Old 06-10-2007, 01:48 AM   #20 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: How much powersource does this card need?

only a little bit
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Conflict between PCI Video card and PCI Wireless Network Adapter otaku_mike Hardware Repairs and Troubleshooting 1 06-13-2007 01:01 PM
damaged video card sb14blue Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-13-2007 03:13 AM
Installed new graphics card, now pc won't turn on... capa2000 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-02-2007 06:42 PM
Graphics card fan iviv Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-31-2007 06:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.