How much for gaming PC. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-25-2006, 08:58 PM   #1 (permalink)
Mr Beans Sidekick
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 563
Send a message via MSN to Max Power
Default How much for gaming PC.

How much would a good gaming pc cost that could handle vista easily and play games like Battlefield 2142, Counterstrike source and any top/new games out there on high settings well. I already have montitor, speaker, mouse, keyboard, etc. I just need the tower.
__________________

Max Power is offline  
Old 06-25-2006, 09:27 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
boomstick666's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 743
Default

$2000 or more.
__________________

__________________
i5 2500K @ 4.8GHz 1.384v - AsRock P67 Extreme4 B3 BIOS 1.90
G.Skill Ripjaws X DDR3 PC12800 2x4GB @ 1866 9-10-9-28 1T 1.590v
EVGA GTX 570HD SC 930/1950 1.100v
Crucial M4 SSD 128GB - OCZ 700W PSU (4x18A) - Noctua NH-D14 (BM120mm x Noctua140mm)
Corsair 600T SE White - Windows 7 Ultimate 64Bit SP1 - Mitsubishi DiamondPro2070sb (CRT!)

3DMark11 P7089 | 3DMark Vantage P26383
boomstick666 is offline  
Old 06-25-2006, 09:28 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 232
Default

Hardly. $1500 I'd say. Most of that budget would be the videocard(s).

Vista only needs 1GB to run. BF2142 needs 2GB, thats easy enough, almost standard in gaming now.

Nothing makes a gaming PC like the videocard(s). You build a gaming PC around the videocard(s).

$1500 if thats all you need to do. You won't be getting a crazy soundcard, etc.

-----------

I just did one in a hurry with a Core 2 Duo processor. Came to $1500. It had Dual 7900GTs. But it was missing an awesome soundcard, a second Raptor Hard Drive, etc. All the "luxury" stuff was out, but it gives you an idea of what you need to get.
Infomatic is offline  
Old 06-25-2006, 10:19 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,306
Send a message via AIM to Brtnboarder495
Default

You could easily build something pretty solid for $1500, post any current hardware you wish to use in the build first.
Brtnboarder495 is offline  
Old 06-25-2006, 10:41 PM   #5 (permalink)
Content Team
 
Join Date: May 2005
Location: Texas
Posts: 249
Default

yea. definitely less than 2000 dollars, without question. 1500 sounds prudent.
DefragMyHead is offline  
Old 06-25-2006, 10:42 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 456
Send a message via AIM to meefle
Default

[sarcasm] How about $3,000-$5,000 for a dell or alienware ...... [sarcasm]
__________________
*Opteron 165 1.8Ghz
*DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
*HIS Hightech X1900XT 512MB w/ Zalman VF900 (Core: 690Mhz, Mem: 1500Mhz)
*G.Skill 1GB DDR 400
*Kingwin Mutant X Series
*HP IDE Lightscribe DVD Burner
*Seagate Barracuda 80GB SATA II
*Maxtor 80GB IDE
*OCZ Gamexstream 600W PSU
meefle is offline  
Old 06-25-2006, 10:57 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

Or $10,000 for the XPS Renegade
__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Old 06-26-2006, 02:08 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
sailpog's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 498
Default

Build your new pc . DO NOT BUY building usually costs less and you know exactly whats in you're machine.
__________________
<A HREF="http://www.mysearchfunds.com/banner.asp?friend=43585">
<IMG SRC="http://www.mysearchfunds.com/banners/60x120.gif" BORDER="0">
</A>
sailpog is offline  
Old 06-26-2006, 10:22 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Location: Massachusetts
Posts: 1,151
Send a message via AIM to Deathawk Send a message via Yahoo to Deathawk
Default

Without the monitor... you can probably get it for lower than $1500 if you buy all the piece seperately.

Wait till the Conroe comes out and either get that or buy a dual core AMD.
__________________
Deathawk is offline  
Old 06-26-2006, 12:32 PM   #10 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

i got the rig in my sig for 1550 w/o monitor.... its pretty sweet
__________________

__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.