How Important Are Power Supplies? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-26-2006, 05:54 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
ulater6000's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alaska
Posts: 757
Send a message via AIM to ulater6000 Send a message via Yahoo to ulater6000
Default How Important Are Power Supplies?

Hey, I have always used generic and low-end psu's and it has never effected the performance of my machine.

I have a 3700+ and a 7800gt and my aspire 500watt $39 psu runs the system great.

However many people have been talking to my about the importance of a good psu.

How important is having a brand name psu?

If I bought a good $100-$200 brand name psu, would I notice a performance upgrade?
__________________

__________________
CompTIA A+, CompTIA Network+, Cisco CCENT, Cisco CCNA Routing & Switching
ulater6000 is offline  
Old 01-26-2006, 06:03 PM   #2 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

You would notice more stable voltages, and better stability when overclocking. If you are looking for a very good PSU and are on a budget, check out the one for sale in my sig. Follow the link, it has more information and a review.
__________________

__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 01-26-2006, 06:03 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 81
Default

people tend to buy good brand name PSU's because they arent known for dying or frying parts of your computer. I'd rather buy a good named PSU than buy a cheap one that could take out 500$ worth of parts.
Ezekiel is offline  
Old 01-26-2006, 06:15 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

The power supply in a computer is the most important part.

Ive said it before and Ill say it again. It is to a computer what a healthy Heart is to us.
Ste is offline  
Old 01-26-2006, 06:16 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
ulater6000's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alaska
Posts: 757
Send a message via AIM to ulater6000 Send a message via Yahoo to ulater6000
Default

Hmm... I dont overclock, and I havnt had any problem with my cheap aspire, so I see no nead to upgrade. Maybe on my next build I'll buy a nice one.
__________________
CompTIA A+, CompTIA Network+, Cisco CCENT, Cisco CCNA Routing & Switching
ulater6000 is offline  
Old 01-26-2006, 07:57 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Muy importante.
__________________

HAVOC is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.