How do I know if a Socket 775 mobo is compatible with Core 2 Duo? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-19-2006, 03:14 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 218
Default How do I know if a Socket 775 mobo is compatible with Core 2 Duo?

Can anyone help me?

~shando
__________________

Shando is offline  
Old 08-19-2006, 04:09 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default

well...product specs might say it.

Sometimes if not, the box might show it...but I only take this as a sign to do the last thing which is check the mobo maker website for info on it. More often than not it's a bios flash to make a sock 775 conroe good to go
__________________

atomic tofu is offline  
Old 08-19-2006, 04:15 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

You either need 965 or 975x. Any other chipsets are not compatible as standard and would have been advertised as Conroe compatible (e.g. there are some 945 chipset ones.)

CPU-Z will tell you what chipset you have.

Almost forgot this link: http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=101408
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 08-19-2006, 06:30 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 218
Default

That link solved all my problems. Thanks Trifid!
Shando is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.