Hey folks - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-31-2006, 08:12 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default Hey folks

It's been months since i've posted, glad to see the board's still full of the same question as before ha. Anyway...


So, lately i've been bugged. When I first purchased my mobo, back in november, the SATA controller was bad on it. But, pc club club happily replace it with the SLI version for free, so that was nice. But, for some odd reason, this computer isn't nearly as stable as I was hoping for. I ran various virus and ad-ware tests and everrthing, so I know it's nothing software side. I'm really thinking this board just isn't cutting it. Now, I know, if I mentiond anything about getting a new mobo, the FIRST response I get would be "DFI lan party". But, have any of you heard anything much about MSI's new diamond series? I've only heard their name mentiond a few times.

Also, I must admit, I do wish I would of saved a little more and got something from the FX series instead. I mean, sure, games in the near future will be able to use dual core cpus, but I dont think it's going to be something that you have to have.

I guess i'm just not a fan of having two 3200+'s(since I had a 3200 on my last comp), when games that are out right now can only use one, when I could of got a faster single core CPU. I'm thinking, next time I upgrade, which will be in hopefully, if all goes well, 6 months to a year. And when I do, I think i'll try out something from Intel. Besides them running hot, i've heard nothing bad about them. Or maybe wait and and see how AMD's new socket is going to be.Or, maybe to save money, get a real nice mobo.


Also, for some unkown, really ODD reason, my comp only scored somewhere in the 4,000's in 3Dmark 05,and ( I dont remember exactly), a lower score in PCmark. Anyone have any thoughts/opinions on anything i've said? thanks for reading guys.
__________________

__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Old 01-31-2006, 08:22 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Something is really wrong if your are scoring in the 4000's in 3dmark05 with that system. You sure it wasn't 3dmark06 right?

I would guess some sort of driver conflicts/problems.

I'm always a sponsor of reformatting in that type of situation just to know for sure its not a driver conflict etc, but I know some people are hesitant to do that (don't know why =/).
__________________

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 01-31-2006, 11:29 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default

Yea, im positive. Infact I didnt even know they had 3dmark06 out yet. I wouldn't mind reforrmatting i guess. I'd just hate to re install allllllll my games. But I guess it'd be ok. I'm going to check all my drivers to make sure, maybe somethings up with the x2 driver? i dont know,worst comes to worst i will.thanks alot
__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Old 01-31-2006, 11:56 PM   #4 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

I have a similar setup and I score 8000 in 3dmark05. Something is very wrong. It might be the power supply.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 01-31-2006, 11:58 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default

make sure your computer is updated, you have the latest version of direcx (9.0c i believe) and visit nvidia's website for the latest video drivers version 81.98
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-01-2006, 12:05 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default

Yea I wouldnt doubt its the power supply now that i think about it. that system with all the fans im running. i doubt 460 is enough.
__________________

__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.