help upgrading - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-23-2006, 01:41 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 152
Default help upgrading

i want to upgrade my cpu and was wondering if this one will do the job. the reason i want to upgrade is so that i can play oblivion better.
i plan on getting more ram next, will this chip work well with my mobo?

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103484

i am currently running

k8v-x mobo
2600 athlon chip
nvidia 6200 256k agp bfi
1gig ram
__________________

joshshift is offline  
Old 05-23-2006, 02:32 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 152
Default

at least let me know if this chip will work with my mobo
__________________

joshshift is offline  
Old 05-23-2006, 02:37 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 4
Default

check if your mobos socket 754 (im too lazy) more ram would also help oblivion
dkNinja is offline  
Old 05-23-2006, 02:42 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 152
Default

here is the mobo

http://usa.asus.com/products4.aspx?l...37&modelmenu=1

does it matter that it says 800 MHz HyperTransport and that chip is 1600??
joshshift is offline  
Old 05-23-2006, 03:55 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 430
Send a message via AIM to tehdigit
Default

yeah that processor will work fine
__________________
Jordan
#nTi
Nothing to It
@gamesurge.net
Sponsored by Subway, Steel Series, XFire, Xsessive Hosting

<A HREF=http://ubanimator.com><IMG SRC=http://img213.imageshack.us/img213/6241/userbar543957wu.gif><A>
<A HREF=http://ubanimator.com><IMG SRC=http://img213.imageshack.us/img213/1992/userbar544009id.gif><A>
tehdigit is offline  
Old 05-23-2006, 05:15 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 152
Default

does that mean that my fsb speed will be limited to 800mhz rather than 1600mhz?
joshshift is offline  
Old 05-23-2006, 06:28 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,306
Send a message via AIM to Brtnboarder495
Default

I'd double your memory to 2Gb, and that chip will run if your motherboard is Socket 754. Your video card is very weak, I'd suggest upgrading it to a 7600GS at the minimum. Remember you'll probably need a new power supply because your adding more powerful components.
Brtnboarder495 is offline  
Old 05-23-2006, 06:45 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 152
Default

7600GS is pci express is it not? i only have support for agp. is there a better agp card i can buy than the 6200
joshshift is offline  
Old 05-24-2006, 12:32 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 152
Default

so would i be limited to 800mhz fsb with this chip mobo combo?
__________________

joshshift is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.