Help with network - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-02-2006, 09:41 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 406
Default Help with network

Hey guys after succesfully building my first comp thnx to all the help here i connected it to the other computer through a router and my internet speed went to crap can anyone help me and i ran a speed test and my download speed was 100 kb/s on dsl im at a loss any help would be appreciated
__________________

SomeIranianKid is offline  
Old 02-03-2006, 04:55 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 406
Default

anyone
__________________

__________________
AMD 3200
2x512 coasair valueselect
eVGA 6800gs
MSI Neo4-f
Anec true power 480 watts

-92% of teens have moved on to rap. If you are part of the 8% who still listen to real music, copy this.
SomeIranianKid is offline  
Old 02-03-2006, 05:10 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,306
Send a message via AIM to Brtnboarder495
Default

Try optimizing performance in your router's settings. Also, see that there are not a lot of inteferences between the router and your computer, specifically wireless phones, some microwaves, and sheets of metal. Obviously wireless performance is usually not going to be the same as the if your computer was connected to a physical internet wire, that is closer to your computer to start with.
Brtnboarder495 is offline  
Old 02-03-2006, 06:04 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default

You have DSL, but what package do you have? there are a bunch of different ones with varying bandwidth's.... Also, how is your network set up? Wired? Wireless? How many hosts do you have on the network? If it wireless, do you have neighbors that are close to you house & do you have it set so that not just anyone can gain access to your wireless?

What site did you use to gauge your speed? How far are you from the Serving Central Office? Does your ACTUAL perform better than the test suggested, or is it really sluggish. You can always call your ISP to ensure that you have the correct bandwidth.
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 02-03-2006, 07:08 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 406
Default

we have 1200 kb/s dsl and im connected to the router wired i don't have wireless and yeah its performing really slow too
__________________
AMD 3200
2x512 coasair valueselect
eVGA 6800gs
MSI Neo4-f
Anec true power 480 watts

-92% of teens have moved on to rap. If you are part of the 8% who still listen to real music, copy this.
SomeIranianKid is offline  
Old 02-04-2006, 06:27 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

if you connection via another machine to ur router i would suggest plugging ur pc straight into the router
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 02-04-2006, 06:28 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 406
Default

it is both computers are connected threw a router
__________________
AMD 3200
2x512 coasair valueselect
eVGA 6800gs
MSI Neo4-f
Anec true power 480 watts

-92% of teens have moved on to rap. If you are part of the 8% who still listen to real music, copy this.
SomeIranianKid is offline  
Old 02-04-2006, 11:40 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 406
Default

im desperate here people please
__________________
AMD 3200
2x512 coasair valueselect
eVGA 6800gs
MSI Neo4-f
Anec true power 480 watts

-92% of teens have moved on to rap. If you are part of the 8% who still listen to real music, copy this.
SomeIranianKid is offline  
Old 02-05-2006, 01:55 AM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default

Hook it up to the modem directly and see if it gets normal speed.

If it does, then it ain't your computer running slow. If it doesn't, there's your problem.

Also, make sure that your router is configured correctly. I don't have one, so I don't know how it should be. I do know it isn't configured right, it doesn't work right.

Try unhooking the other computer and seeing it that helps.

Be sure that you have all of the right drivers for all of your stuff (broadband, whatever)
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.