Help me Save money plz! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-03-2007, 01:28 AM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

I do plan on getting the gigabyte ds3 but it is out of stock = \.

I kinda want to stick with the E6600.

I cant seem to find the newegg of that PSU that was suggested.

Is there a big difference between 1gig and 2gig? That is $100 difference
__________________

Fayt19 is offline  
Old 01-03-2007, 01:31 AM   #12 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817104954
__________________

Ste is offline  
Old 01-03-2007, 01:37 AM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

450W is enough to power my this system with the videocard and the monitor and stuff?
Fayt19 is offline  
Old 01-03-2007, 01:39 AM   #14 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

450 is plenty.

you wont realy notice the difference between the 6300 and the 6600, they are both good processers with some decent power behind them, and if you want to get some extra power, just ask some people on here, and we will help you overclock.

1gb vs 2gb. depends on if you will be running mem intensive progs, i reccomebd 2gb, but if you plan to upgrade and add mor ram, maybe 1 1gb stick and upgrade with another 1gb later on.

and for the case, any preference in color, window, cd drive bays, desktop or tower, etc...just helps us find a case for u. then again, jsut spend about 2 hours browsing the case section on newegg.com and make sure that it can support a full atx mobo, an easy way to tell, is there is about 6 pci covers.
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 01-03-2007, 01:54 AM   #15 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

well isnt the 6300 only 2m sharing while the 6600 is 4m Sharing sounds like a big difference to me but im new at this.

I added that PSU and took out the old one.

The DS3 is out of Stock but when it comes back that will save me 50 dollars so as of now i am at about 1580 after shipping.

The Case I chose was the Antec 900 which is 134.99 atm. It just seems to be the best choice.

Like i said I want to be able to run WoW, CS 1.6/Source, BF:2/2142, FEAR, games like that at 1680x1050 at very high FPS.
Fayt19 is offline  
Old 01-03-2007, 02:54 AM   #16 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

the difference in cache doesnt make a huge amount of difference, however if you are saving money elsewhere (psu) then I would stick with the e66.

that GPU will manage all those games at max settings.
joshd is offline  
Old 01-03-2007, 07:35 AM   #17 (permalink)
TeH ViZarD
 
PanzerKammander's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 652
Send a message via AIM to PanzerKammander
Default

Quote:
Originally posted by Fayt19
well isnt the 6300 only 2m sharing while the 6600 is 4m Sharing sounds like a big difference to me but im new at this.

I added that PSU and took out the old one.

The DS3 is out of Stock but when it comes back that will save me 50 dollars so as of now i am at about 1580 after shipping.

The Case I chose was the Antec 900 which is 134.99 atm. It just seems to be the best choice.

Like i said I want to be able to run WoW, CS 1.6/Source, BF:2/2142, FEAR, games like that at 1680x1050 at very high FPS.
Id suggest sticking with 2gb ram if you still want decent loading times on bf2/2142. They are both memory hogs.
__________________

PanzerKammander is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.