Help me rebuild my Gaming Rig. - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2015, 04:45 PM   #21 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Gotcha. And got this. JUST to get it on so I can see if she works. And then I'm thinking I might get another liquid cooler.

Ty Ty PP Mguire. Doing it now
__________________

Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 05:12 PM   #22 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Ok so I zip tied it. Seems to be on ok for now. It's doing Somthing it's never done before.
When I plug it in there is a green light on the motherboard.
It stays light, while another light comes on that is red ad stays it.
It also make one longer beep. Followed by two small beeps. And keeps repeating that same pattern of beeps.
__________________

Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 05:17 PM   #23 (permalink)
Monster Techie
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,813
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

That says there is no ram detected, here is a page with the ASUS beep codes http://support.asus.com/pcassistant/...able_en-us.pdf
__________________
New system
NZXT Tempest 410 - I5-4670K - Asus Z87-Plus - SeaSonic SS-750KM3 80 PLUS GOLD Certified Full Modular PS
GPU MSI GTX 970 Gaming 4G - CORSAIR Vengeance Pro 16GB 1600 (2x8gig) - SAMSUNG 840 EVO 250 -Seagate Barracuda 3-TB

Antec 200 - I7-920 - ASUS P6T - Corsair TX650 it's old but still kicking like a mule
2-EVGA GTX 470 in SLI- ocz vertex 3 SSD 128 gig
Seagate Barracuda 1-TB - OCZ DDR3-1600 12 gigs 3x2
Keeps Me Happy :lol:

If I've been helpful, Please rep me
Dauntae is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 05:58 PM   #24 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Quote:
Originally Posted by Dauntae View Post
That says there is no ram detected, here is a page with the ASUS beep codes http://support.asus.com/pcassistant/...able_en-us.pdf

You're a gem.
Ty so much.

Although, I went and had a smoke, came back and tried again after I read your comment. It is doing the exact same thing although the cpu fan is now running fine (looks like)
It's spinning properly.
Although my ram is there, I tried taking it out and replacing it. Also putting it in the other slots.
Still the same thing.
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 06:04 PM   #25 (permalink)
Monster Techie
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,813
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Try using only one stick at a time, may have a bad stick of ram, So put one stick in and try it in differentnt slots, if you get the same code again try the other stick by itself, If both sticks are reading bad then with your ram got killed or the MB is failing. Hopefully it's just one ram stick so it's doesn't get too expensive.
__________________
New system
NZXT Tempest 410 - I5-4670K - Asus Z87-Plus - SeaSonic SS-750KM3 80 PLUS GOLD Certified Full Modular PS
GPU MSI GTX 970 Gaming 4G - CORSAIR Vengeance Pro 16GB 1600 (2x8gig) - SAMSUNG 840 EVO 250 -Seagate Barracuda 3-TB

Antec 200 - I7-920 - ASUS P6T - Corsair TX650 it's old but still kicking like a mule
2-EVGA GTX 470 in SLI- ocz vertex 3 SSD 128 gig
Seagate Barracuda 1-TB - OCZ DDR3-1600 12 gigs 3x2
Keeps Me Happy :lol:

If I've been helpful, Please rep me
Dauntae is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 06:08 PM   #26 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Far left slot first.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 06:16 PM   #27 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

You Guys are awesome.
I'm going to individually try each one and in each slot. If this is the problem that's not that big of a deal. I'll just go back to the ram you linked to for upgrade PP Mguire?

I'll pick those up tomorrow and give it a shot, but let me try these.

Also quick question:
Does this say anything positive?
Like is he CPU and motherboard "maybe" ok now? 😝
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 06:33 PM   #28 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

It depends honestly. The beeps could be coming from either or all 3. RAM could have gone bad, board could be shorted in a specific spot causing RAM to not function, or IMC on the chip could be toast.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 06:52 PM   #29 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Help me rebuild my Gaming Rig.

Jesus. I feel like it's bigger than just the ram because I haven't touched the ram or moved them. Then now all of a sudden they don't work?

I'm going to purchase new ram, it's the cheapest of the three.
If it still does it.
What are my options?
(Edit) I tried using just one ram stick in each, individually and still the same thing.
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 07:03 PM   #30 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Also, no screen comes up. Nothing. should it still if no ram detected?
__________________

Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help me build/rebuild! Avioz System Upgrades 1 10-07-2010 12:45 AM
rebuilding current rig - server/gaming rig.. help? anime_dude07 New Systems | Building and Buying 0 03-30-2009 11:12 AM
Upgrading my audio production rig.. rebuild! jaykai New Systems | Building and Buying 6 05-04-2007 05:52 PM
help problems after rebuild. blkchevyz Monitors, Printers and Peripherals 8 07-21-2004 02:47 PM
rebuild w/ P4 now, or wait for 64 bit? regeisle Monitors, Printers and Peripherals 2 10-30-2003 11:52 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.