Help me rebuild my Gaming Rig. - Page 10 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-20-2015, 03:00 PM   #91 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,514
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Yeah, used to be that the pins were on the CPU and slid into pin slots on the boards.

Now the CPU just has contacts, and the boards have the pins (less likely to bend pins).
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 03:45 PM   #92 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Yeah, used to be that the pins were on the CPU and slid into pin slots on the boards.

Now the CPU just has contacts, and the boards have the pins (less likely to bend pins).



Answered. Lol
makes sense also.

Almost done hooking everything up and giving her a boot.

Soon
__________________

Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 05:11 PM   #93 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Help me rebuild my Gaming Rig.

Sorry double post.
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 05:12 PM   #94 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Think I may have done something to the cpu.

Everything is hooked up best I could find online and in the manual.
The DVD player and HD I plugged in beside each other.

I only put the Power button on the 10pin panel. Rams in. Powers connection. Cpu fan is connected. Green light comes on but when I press the power button it doesn't make any noise just the cpu fan spins for 2 seconds then stops

ImageUploadedByTech-Forums1426885945.972098.jpgImageUploadedByTech-Forums1426885954.490164.jpgImageUploadedByTech-Forums1426885964.956913.jpg
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 05:52 PM   #95 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

I think I forgot the cpu power? In his four pin slot but my supply doesn't have that connector. ImageUploadedByTech-Forums1426888342.364935.jpg
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 06:42 PM   #96 (permalink)
Monster Techie
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,814
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

That would stop a boot lol, Your PS DOES have that one, It may be a 8 pin actually, The 8 pin for the GPU will be a 6 pin with 2 on the side to use as a 8 pin, That one will be 2 4 pin plugs side by side, Many MB's use the 8 but yours is using just the 4 but it IS on your PS, That I'm confident of.
__________________
New system
NZXT Tempest 410 - I5-4670K - Asus Z87-Plus - SeaSonic SS-750KM3 80 PLUS GOLD Certified Full Modular PS
GPU MSI GTX 970 Gaming 4G - CORSAIR Vengeance Pro 16GB 1600 (2x8gig) - SAMSUNG 840 EVO 250 -Seagate Barracuda 3-TB

Antec 200 - I7-920 - ASUS P6T - Corsair TX650 it's old but still kicking like a mule
2-EVGA GTX 470 in SLI- ocz vertex 3 SSD 128 gig
Seagate Barracuda 1-TB - OCZ DDR3-1600 12 gigs 3x2
Keeps Me Happy :lol:

If I've been helpful, Please rep me
Dauntae is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 07:17 PM   #97 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Lol. I'm an idiot. Of course it would.

But I can't find the 4pin connector on my supply, unless it came with it extra and I don't have/lost it since I got it.

These are what I've got straight off the PS:
ImageUploadedByTech-Forums1426893423.435567.jpgImageUploadedByTech-Forums1426893434.382922.jpgImageUploadedByTech-Forums1426893444.966366.jpgImageUploadedByTech-Forums1426893456.334008.jpg

I think I may need a sort of reducer or extra connector to make it 4 pin.
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 08:07 PM   #98 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,304
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

One on the right.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 08:15 PM   #99 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,514
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

+1 to what PP said.

You don't need a reducer or adapter or anything - the pin slots are keyed, so it will only plug in one way. Just plug in the ones that fit, and it's fine. There'll be extras hanging off, but it won't affect anything.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 08:56 PM   #100 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Help me rebuild my Gaming Rig.

Had it plugged in he wrong spot. That's all
__________________

Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help me build/rebuild! Avioz System Upgrades 1 10-07-2010 12:45 AM
rebuilding current rig - server/gaming rig.. help? anime_dude07 New Systems | Building and Buying 0 03-30-2009 11:12 AM
Upgrading my audio production rig.. rebuild! jaykai New Systems | Building and Buying 6 05-04-2007 05:52 PM
help problems after rebuild. blkchevyz Monitors, Printers and Peripherals 8 07-21-2004 02:47 PM
rebuild w/ P4 now, or wait for 64 bit? regeisle Monitors, Printers and Peripherals 2 10-30-2003 11:52 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.