help if you can - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-23-2007, 07:44 PM   #11 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: help if you can

6 hours I'd say, is the bare minimum. 8 hours would be preferred. The longer, the better.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-23-2007, 08:37 PM   #12 (permalink)
lolwut?
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,139
Default Re: help if you can

i get about 47-49 idle using coretemp
__________________

__________________
| Taintedplay | Q6600 | evga gtx 260| XP 32bit
taintedplay is offline  
Old 09-23-2007, 11:24 PM   #13 (permalink)
lolwut?
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,139
Default Re: help if you can

ive been running one for 2 hours, sincei have a quad, do i need to run two at the same time?
__________________
| Taintedplay | Q6600 | evga gtx 260| XP 32bit
taintedplay is offline  
Old 09-23-2007, 11:41 PM   #14 (permalink)
Uber Sanoob Techie
 
san21893's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Westchester County, New York
Posts: 634
Send a message via AIM to san21893
Default Re: help if you can

Quote:
Originally Posted by Sora View Post
where did you get the money at 14?
I had saved up maybe 500 from working for my dad this summer and my mom said shed give me 2000 if i lost some weight, but this was strictly for a computer as she knew we needed one anyway. Anyway I lost 12 pounds then gained 10 when I was supposed to lose twenty, w/e. I know I got generous parents. (and yes sitting by the comp can make u fat) Basically they paid for it.

Quote:
Originally Posted by taintedplay View Post
ive been running one for 2 hours, sincei have a quad, do i need to run two at the same time?
Yes, orthos can only stress 2 cores at a time, run it twice, go to task manager and set the affinity of one of them to cores 0,1 and the other one to 2,3.
__________________
san21893 is offline  
Old 09-23-2007, 11:46 PM   #15 (permalink)
lolwut?
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,139
Default Re: help if you can

2000? thats crazy! lucky
__________________
| Taintedplay | Q6600 | evga gtx 260| XP 32bit
taintedplay is offline  
Old 09-23-2007, 11:49 PM   #16 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: help if you can

That is insane....i wish i had a dad like that
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 09-24-2007, 12:49 AM   #17 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: help if you can

....14, 15, 17...you got nagasama felling like i look in this picture:

LOL just kiddin thats not me.
but it is good to see younger people working and being industrious...not enough of that around with you yuoung whipper-snappers.
you guys are alright after all.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 09-24-2007, 09:10 AM   #18 (permalink)
lolwut?
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,139
Default Re: help if you can

ive been running two orthos's, but i dont see a stress and idle temps. all i see is
80000 lucas-lehmer iterations of m170231 at 8k fft and it keeps getting bigger. where are the temp readings?
__________________
| Taintedplay | Q6600 | evga gtx 260| XP 32bit
taintedplay is offline  
Old 09-24-2007, 09:15 AM   #19 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: help if you can

Orthos, does not monitor temperatures. You need a software monitor, such as Everest or Core Temp.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-24-2007, 09:46 AM   #20 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: help if you can

Also, which stepping of quad do you have. This will make a huge difference on the amount of overclockign you can do on stock cooling. With a g0 quad you can push up around 3.1 on stock voltage, but you'll be hovering really close to the max temperature.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.