Help finding the right motherboard and CPU - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-23-2007, 04:34 PM   #11 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default

It has newer chipsets but the main benefit is it is suppose to be really stable and get insane overclocks just go to an online retailer and compare them and select the one which suits you better with the right connections as they are both good boards i just think the Abit is better
__________________

__________________
saltynay is offline  
Old 02-23-2007, 05:42 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Default

Well I am still going to stick withe the e6700 I can get it cheaper in Tiger Direct

For the motherbaord nice board but it dosn't have the NVIDA Chipset I am looking for a motherboard with that with the latest chip.

Carl
__________________

tooie32 is offline  
Old 02-23-2007, 07:10 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 337
Default

Jrod is offline  
Old 02-23-2007, 07:16 PM   #14 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

Wow man...if your going to come here knowing absolutely nothing then you should listen to us more. The E6700 is NOT worth it i repeat NOT worth it. Ask anyone know knows even a little and they will tell you this.

This "Nvidia chipset" your speaking of I don't understand. What new nvidia chipset? I really don't hope you mean a motherboard already with an onboard graphics card do you? As there really aren't any "new" Nforce mobos that I know of.

EDIT: Do you mean the 650i? That's still not "new" lol
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 02-23-2007, 07:52 PM   #15 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

agree with everyone lol 6700 no way.
but...6600 is great and if you get IT...then the 680i is actually a pretty solid mobo.
but i still heart abit...
although you can get a 6400 and a p5b up really close to the overclock you can get with a 6600...just depends on how much work you want to do.
if none, get the 6700 and the cheapest mobo you can find.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 02-23-2007, 07:58 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

Sora, calm down a little.
He doesn't HAVE to overclock, if he wants to buy the 6700 he can, there are nicer ways to let him know the 6700 is overpriced.
Tooie,
the 6700 is overpriced, but good nonetheless
The evga with the 680i is a great motherboard, lots of goodies and good if you do end up OCing
GageMW is offline  
Old 02-23-2007, 08:01 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Default

Ah ok

Sorry I am being a little picky I happen to like nvidia's stuff what I mean is a chipset in the southbridge the one I said earlier I found in tiger direct it had an nforce 680i SLI unless you guys suggest I shouldn't use SLI.

Well beings evga is not a good one to buy I would be going back to ASUS I have one moetherboard that is ASUS I had it for a while.

Carl
tooie32 is offline  
Old 02-23-2007, 08:03 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

SLI is good when you need to squeeze out extra performance,
but to start off with, get 1 of the most expensive card, and get another later when the price drops.

the 680i chipset is nice if you get EPP Corsair memory, as it will automatically overclock itself
GageMW is offline  
Old 02-23-2007, 08:06 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Default

Its ok I will go for the e6600 but I'll have to find it somerwere else tigerdirect don't have one.

I usually buy stuff there.
tooie32 is offline  
Old 02-23-2007, 08:08 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Default

ok which SLI would ya suggest?

Just curius

but if ya suggest that I should suggest to use 680i that fine.

Just need to find the right motherboard that won't have problems or has lesser performance for my gaming stuff and graphics stuff.

I have in mind for a video card found in tigerdirect.
__________________

tooie32 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.