help with BIOS flash - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-27-2007, 11:42 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default help with BIOS flash

ok tbh im abit dodgy abotu flashing my BIOS but i thinhk i need to, to support a dual core im gonna, anyways heres my board

ECS Web Site

i ned to know which one of those are the lastest BIOS and how i can flash them in windows (i prefer it over the DOS way) thanks
__________________

__________________
snypercore is offline  
Old 08-27-2007, 12:12 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: help with BIOS flash

Woo ECS... why are you planning to flash the BIOS for? Something went wrong with your BIOS?

Download the top one, not the bottom one.

How to Flash
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-27-2007, 01:06 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default Re: help with BIOS flash

Hes saying he wants to flash it to support dual core. i cant get the page to load for some reason, but for the most part you need a mobo that supports dual care and cant just upgrade the bios to support it.
King X13 is offline  
Old 08-27-2007, 01:14 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default Re: help with BIOS flash

It 100% does support my new one (AMDx4200), i just think it will probably need updating to support it. ECS arnt that good are they?
__________________
snypercore is offline  
Old 08-27-2007, 05:24 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default Re: help with BIOS flash

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
Woo ECS... why are you planning to flash the BIOS for? Something went wrong with your BIOS?

Download the top one, not the bottom one.

How to Flash
did you draw those arrows on? if so they are the ones i follow yeah?
__________________
snypercore is offline  
Old 08-27-2007, 05:27 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: help with BIOS flash

Nah, I didn't draw arrows. ECS aren't that good of a motherboard.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-27-2007, 05:37 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default Re: help with BIOS flash

so they are the instructions for flashin the BIOS on my board right? exactly that?
btw do i have to reset my cpu speed to defualt or can i flash on an OC

also does that version of the bios include all the other versions?
__________________
snypercore is offline  
Old 08-27-2007, 05:38 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: help with BIOS flash

I think flashing the BIOS will reset all your settings back to default.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-27-2007, 05:41 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default Re: help with BIOS flash

but should i reset while flashing? i read somehwre you shouldnt flash while oced dunno if its true?


OK EDIT
what block do i select? the DMI opption?
__________________
snypercore is offline  
Old 08-27-2007, 05:59 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: help with BIOS flash

Wait, reset your CMOS before you flash your BIOS.

Quote:
Q. What does the clear CMOS jumper do?
A. It resets the BIOS to factory default settings and erases all system configuration data stored in CMOS. It is important to clear the CMOS before flashing the BIOS. Failure to clear CMOS can corrupt the bios and leave you with a disabled system until you can get a new BIOS chip. Sometimes after a BIOS update you must still clear the CMOS.
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
BIOS Virus!!!! Robrein Viruses, Spyware and Malware 1 08-23-2007 05:48 PM
Adobe Flash in High Definition! mssssee2 Web Graphics and Design 0 08-21-2007 06:25 AM
BIOS flash Mike9182 Overclocking and Modding 5 08-09-2007 10:22 PM
Simple Laptop BIOS MonkeyBusiness Overclocking and Modding 4 06-16-2007 02:49 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.