Help!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-16-2006, 05:44 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default Help!!

I was in the process of overclocking my RAM, and as it was rebooting, it does not pass POST... the beep is extended for about 2 seconds, and i am figuring it is because of my RAM "overclocking." how can i undo this, if i can't even get to the BIOS??? is there a way to reset to the original BIOS?

please help!!
-Tom
__________________

__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 01-16-2006, 05:50 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

Either take out the CMOS battery, which is the circular battery located on the mobo. Or you can locate the CMOS jumpers and move from default 1-2 to 2-3 leave there for 10-30 seconds and move back to 1-2 and then turn on your machine.

If yhour doing the battery, leave it out for 10 minutes
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 01-16-2006, 05:51 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

Hey, to reset the BIO's tot he original settings, defaut...

Open your case, on the motherboard there will be a small flat batary inserted some place, it abou this big:

00000
00000
00000
00000

well take it out carefully for about 5-10 mins, then place it back in and voila

If you have more problems pm me.
__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 01-16-2006, 05:52 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

dam you and your fast writing
__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 01-16-2006, 05:55 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Are you sure you were just overclocking your RAM? Did you take the other variables out of the equation?
Flanker is offline  
Old 01-16-2006, 06:01 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

perfect! im so glad this forum actually works... i thought i was gonna be stuck on the "family apple" for a week until ASUS replied to my "inquiry."

thanks a bunch
__________________

__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.