Hello had an important question. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-10-2005, 10:25 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

ohhh sweet god! 1000$ budget.. alright

motherboard:
MSI K8N Neo4-F Socket 939 NVIDIA nForce4 ATX AMD Motherboard - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813130491

CPU:
AMD Athlon 64 3700+ San Diego 1GHz FSB Socket 939 Processor Model ADA3700BNBOX - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103539

RAM:
OCZ Value Series 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) Unbuffered Dual Channel Kit System Memory Model OCZ4001024V25DC-K - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227039

Harddrive-
Seagate Barracuda 7200.9 ST3120813AS 120GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive - OEM
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822148106

Powersupply-
RAIDMAX AURORA RX-580F ATX 580Watts Power Supply - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817152022

Video card-
eVGA 256-P2-N376-AX Geforce 6800GT 256MB 256-bit GDDR3 PCI Express x16 Video Card - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130215

Case-
Thermaltake Tsunami VA3000BWA Black Aluminum ATX Mid Tower Computer Case - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811133132

operating system-
Microsoft Windows XP HOME Edition With Service Pack 2 - OEM
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16837102151


someone probably alredy beat me to it... but oh well >_<

comes out at around 950 w/o shipping
__________________

Static_11 is offline  
Old 11-10-2005, 10:30 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 563
Default

I'll edit this later, sorry I'm in the process of ordering some stuff so I'm really busy, I'll post what I recommend if you want it custom prebuilt by monarchcomputer.com

if you're going to buy your own, then static's build is great, except maybe get a 6800gs instead of the 6800gt (it's 80 bucks cheaper for the gs and it's just as good)
__________________

__________________
PcMe is offline  
Old 11-10-2005, 11:31 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

...?? lol, i thought i clicked on the GS >_<
Static_11 is offline  
Old 11-11-2005, 09:38 AM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 166
Default

Ok im so sorry if im gonna get u pissed right now but My whole family uses this computer and my mother isnt really into the idea of getting a new computer cause i think she likes this crappy one so i was wondering if you guys know anything that could make the computer faster without getting a new computerr? Like getting a new video card you dont have to change everything?
__________________
<a href=http://profile.xfire.com/mdogg1108><img src=http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/type/2/mdogg1108.png width=450 height=34></a>
mdogg1108 is offline  
Old 11-11-2005, 11:53 AM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 120
Send a message via AIM to Therock
Default

You'd have tell what your current set up is.
__________________
AMD Athlon 64 3700+ San Diego @ 2.8GHz
DFI LanParty nf4 ultra-d
eVga 7800GT 256MB
1GB OCZ extreme series (2 x 512)
OCZ 550 Watt PSU
Samsung 200GB 7200rpm
Tsunami Dream Case
Therock is offline  
Old 11-11-2005, 12:34 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 166
Default

Well lets see... Is there a way too find out on my computer cause i didnt memorize everything. Otherwise i could try to tell you.
mdogg1108 is offline  
Old 11-11-2005, 02:49 PM   #17 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 563
Default

Go to Start Menu >> Run >> type in 'Dxdiag' >> System, then Display
Those are for your basic specs, to get more into detail, I forgot the link, but there's a program called Everest Home Edition - it's free and tells you all of your specs
__________________
PcMe is offline  
Old 11-11-2005, 05:12 PM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default

Monarch makes really good custom built PCs at good prices. my friend ordered a 1500dollar build from them, its a sweet setup.
__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 11-11-2005, 05:28 PM   #19 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Building your own > Monarch/CyberPowerSystems/Falcon Northwest/those kinds > Dell, HP, Compaq...

You really SHOULD get a whole new PC. Chances are, if you get a new videocard, that there is something else in your PC which will slow it down and then the videocard will be pretty much useless. I know the kind of situation you're in right now though. You should have your Mom/Parents take a look at this thread.

A good component in a bad computer = bad computer. Your parts all have to be on the same level. I know I keep saying this over and over, but think of it this way; a level 12 part, in a level 5 computer will only come out to be a level 5 computer (There are no such things as computer levels, I'm just making it up for the sake of showing you).

So its best to built your own. If you can't (its not that hard), then go with Monarch Computer Systems or some maker like that. With those, you just need to know what parts to choose (and we can help with that).
Flanker is offline  
Old 11-11-2005, 08:30 PM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 166
Default

i just found out something. My friend the one with the compaq presario that was 1000$ said that it was worth 4-700$ hes computer he said he got ripped off so if anyone can find me a good computer from 4-700$ That would be appreciated preferbly a compaq presario like him but its ok if u get something else. ALSO JUST WONDERING does a router effect the internet? I know a router makes u have internet like for example on a upstars computer and a downstairs but does a router make your computer which already had internet go faster??? Sorry if i confused u
__________________

mdogg1108 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.