Having a graphics issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-22-2007, 07:17 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: May 2007
Posts: 75
Default Having a graphics issue

Pretty much this started when CS source 1.6 told me my driver was out of date. So I dl new driver from nvidia.com uninstalled old driver and installed new driver. but yet I was still having problems so i did the thing again and also installed the new chipset driver. The problem I'm getting is that there seems to be kind of artifacting only when i run videogames. I think i've singled out the problem to be my monitor. Because I did so many things that would have troubleshooted the video card, but no difference. Then I decided to hook up another monitor and voila it was better. But the other monitor is like 5 years old and my brand new one is giving me the issues.

Umm.. I know i left some details out of the description pretty much because i've been trying to figure it out for the past 5 days... so if there are any questions please ask.

Also here are pics so that you know what i'm talking about. I've highlighted each problem area. and they are pretty much before and after pictures.. each taken like 10 min difference.

My monitors are a 19" widescreen samsung 941bw (the new one) -- having the issues.
the other is a 17" samsung 172N (the 5 year old one.) -- works fine

edit: oppps hahahahaha i forgot to add the link to the pics. here you go ! zetahammy - Photobucket - Video and Image Hosting

i believe the order of the pics in the album is from afterwards...

so last 3 are from new monitor showing the problems.. and then the first 3 are afterwards with the old monitor showing that there isn't any problems.

CPU: AMD 3600+ Brisbane 2.6ghz
MOBO: BioStar TForce 550SE
Ram: 2x G.SKILL 1GB 240-Pin DDR2 QRs
Video Card: ATI 1950xt 256mb
Case: Cooler Master Centurion 5
PSU: Corsaid 520HX
HSF: Arctic Cooler Freezer 64 PRo
zetahammy is offline  
Old 06-22-2007, 07:20 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
b1gapl's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Having a graphics issue

Where are the pics? If it works perfectly fine with that monitor, then theres obviously something wrong with the new one.


b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Won't go onto Windows Logon or Accounts through graphics card, but will on shared gfx Linked Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-28-2007 08:04 PM
Graphics card issue? superdave1984 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 05-16-2007 07:57 AM
Newbie w/ Graphics Questions Grizzlyb34r New Systems | Building and Buying 5 05-09-2007 07:45 AM
Free Graphics ? OzzyClass Web Graphics and Design 0 04-22-2007 06:50 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.