Have I got a Dud Card? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2007, 09:12 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default Have I got a Dud Card?

Okay the stock speeds for the 8800GTX OC is 600Mhz and 1800Mhz right?

I have looked in nVidia MonitorView and it says 600Mhz/900Mhz WTF???

Is it the card or is it just something to save power like last time when my CPU went from 1.6Ghz to 3.0Ghz.... hmmm, plz help me

Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 04-12-2007, 09:17 PM   #2 (permalink)
Renowned Budgeting Master
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Have I got a Dud Card?

no you don't

I can't exactly explain it but they call the higher one (effective clock speed) while the other one is real clockspeed. Kind of like how DDR2-800 is actually quad pumped from 200mhz.

It's fine your specs just use the real clock speed.

E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-12-2007, 09:45 PM   #3 (permalink)
Master Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default Re: Have I got a Dud Card?

If it bothers you look and see if theres a option for displaying ddr speed and it will show 1800.
dario03 is offline  
Old 04-12-2007, 09:47 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
j12's Avatar
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default Re: Have I got a Dud Card?

yeah what sora said is exactly right, there is something like effective clock speeds and actual clock speeds. i'm not really sure about the details. but there is a really good website than tells you a lot its called google.com

MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Won't go onto Windows Logon or Accounts through graphics card, but will on shared gfx Linked Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-28-2007 08:04 PM
New Video Card Dieo New Systems | Building and Buying 5 04-02-2007 10:27 PM
Installed new graphics card, now pc won't turn on... capa2000 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-02-2007 05:42 PM
Graphics card fan iviv Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-31-2007 05:52 PM
Best silent video card spartan1121 New Systems | Building and Buying 3 03-26-2007 04:32 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.