Harddrive install - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2007, 07:14 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default Harddrive install

I just got my 120gb WD hdd and i want to install it do i just plug it in to and windows recognizes it or what?
__________________

__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 01-05-2007, 07:15 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Are the jumper pins set to slave? If so, then when you connect it, windows should recognize it right away.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 01-05-2007, 07:50 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

ok i got everything except the jumper my neighbor has some so i will get those tmrw but another thing is my hdd doesnt have it marked slave, master and etc. Which one is slave?
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 01-05-2007, 11:27 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

anyone?
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 01-06-2007, 12:12 AM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

No it's not labeled like that. You have to set the jumper pins to slave. The label on the HDD, will tell you how to set the jumpers to slave.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 01-06-2007, 07:17 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

It says you dont have to set the jumpers to master/slave on a serial ata.
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 01-06-2007, 07:28 PM   #7 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Oh you never told me it was an SATA. So just make sure in the BIOS that it's not first in the list of boot priority. Your hard drive that has windows on it, should be at the top of the list.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 01-06-2007, 07:29 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

Ok cool thank you so i dont need any jumpers?

P.S. what button do i press to get in the bios i forgot?
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 01-06-2007, 07:30 PM   #9 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Yea you don't need any jumpers. Theres a few buttons that get you to the BIOS. I guess it depends on the motherboard. Before the windows logo shows, press either F1, F2, or the DEL button.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 01-06-2007, 07:33 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

Alrite thanks alot
__________________

__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.