Hard Drives - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-01-2007, 04:36 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
sailpog's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 498
Default Hard Drives

Hello,
Ive got 3 hard drives -
~ 18gb raptor
~ 250gb sataII hard drive
~ 200gb IDE hard drive

What i want to do is to have my raptor holding vista , then my 250gb sataII for any new files or installations and the IDE available as well to access any of my files (its full up ). My question is would it be possible to have this set up? and would i get good performance with the raptor holding vista?
Thanks,
BTW my mobos this:http://www.ebuyer.com/customer/produ...uct_uid=126437 - if it hlps...
__________________

__________________
<A HREF="http://www.mysearchfunds.com/banner.asp?friend=43585">
<IMG SRC="http://www.mysearchfunds.com/banners/60x120.gif" BORDER="0">
</A>
sailpog is offline  
Old 06-01-2007, 04:37 PM   #2 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Hard Drives

Yes it is possible I do not see why not.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 06-01-2007, 04:38 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Hard Drives

there are 18 gb raptor x's ???
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-01-2007, 04:39 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Hard Drives

u should have no issue
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-01-2007, 04:40 PM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Hard Drives

You will get faster loading timse, with Vista on the raptor.

I've only seen a raptor, as small as 36gb.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-01-2007, 04:42 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: Hard Drives

Never heard of 18GB Raptors, but it should work. I have 2x SATA in RAID0. 2x SATA in RAID1. 1x SATA and 1x IDE mirrored manually.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 06-01-2007, 04:56 PM   #7 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Hard Drives

yea I was going to say that I have never heard of 18GB raptors as well but it will work just fine if its a 10k RPm drive.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 06-03-2007, 04:05 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
sailpog's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 498
Default Re: Hard Drives

sorry my mistake i meant im goning to get a 36gb,
Also how would i go about getting this to work?
thanks
__________________
<A HREF="http://www.mysearchfunds.com/banner.asp?friend=43585">
<IMG SRC="http://www.mysearchfunds.com/banners/60x120.gif" BORDER="0">
</A>
sailpog is offline  
Old 06-03-2007, 06:11 AM   #9 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Hard Drives

You would first set the raptor to master, and the other hard drives to slave. Then install Vista on the raptor. After that, just format the slave drives, and you're set.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-03-2007, 03:11 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2007
Posts: 75
Default Re: Hard Drives

If you were to have that raptor as the master and the one containing the OS at 10k rpm... would you really notice a difference compared to the other 7200rpm ones? I guess is it really worth the extra like 50-60 bucks for a 110k rpm?
__________________

zetahammy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB/WTT for 10k Hard Drive(s) jordo_99 Buy/Sell/Trade and Hot Deals 0 05-31-2007 11:40 PM
When will 10,000 rpm hard drives be standard? macdawg Monitors, Printers and Peripherals 13 04-28-2007 03:22 PM
How versatile are two hard drives in one box? darsunt New Systems | Building and Buying 1 04-24-2007 12:25 AM
Two 500Gb Hard Drives Denise_M Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-16-2007 03:09 PM
New Western Digital Drives For AV Products maroon1 Monitors, Printers and Peripherals 0 04-09-2007 02:14 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.