Hard drive problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-30-2006, 10:54 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 70
Default Hard drive problem

my bro gave me his comp (heres the specs)

p4 2.6
msi mobo
1gb (i think pc2100)
antec true blue 480w
some nvidia card

i have a old compaq with a 40gb hard drive. i wanted to trasfer the old harddrive over.when i popped in the windows and booted up it would show everything that has been installed on the old hard drive but at when it started istallation it would say there was no hd.

i need some help
__________________

__________________
\"we like to break all of the rules....exept most of them\"
TREMBER is offline  
Old 04-30-2006, 10:58 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

When windows is installed on a harddrive, it configures a list of all of the hardware on the comp it is installed on. If you take that harddrive with windows installed and decide to put it in another comp, IT WILL NOT WORK
__________________

Static_11 is offline  
Old 04-30-2006, 10:58 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 70
Default

so i have to buy a new hard drive
__________________
\"we like to break all of the rules....exept most of them\"
TREMBER is offline  
Old 04-30-2006, 11:01 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

no you have to format it....
Static_11 is offline  
Old 04-30-2006, 11:02 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 70
Default

so how do i go about doing that
__________________
\"we like to break all of the rules....exept most of them\"
TREMBER is offline  
Old 04-30-2006, 11:34 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 70
Default

i found this software is this good www.killdisk.com

i dont know how to repartion the drives ounce its in the new comp

i need some help
__________________
\"we like to break all of the rules....exept most of them\"
TREMBER is offline  
Old 05-01-2006, 08:38 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

You need to boot from the os cd then delete the partition (you will lose everything) then format it quick ntfs (for XP) then install xp its pretty easy if you want me to walk you threw it add me to your messenger flash_dude@hotmail.com
__________________
FlashDude is offline  
Old 05-01-2006, 08:50 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
adam02's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 353
Default

or a good way is to take the hard drive you want to format and install it on your bros PC, it will pop up and you can format it from your bro's PC, thats what i did. If hes kind tho.
__________________

adam02 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.