GTS or GTX - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-05-2007, 09:35 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 154
Default GTS or GTX

i dont really think i need a GTX for just playing oblivion and 3d graphics editing i just would like a second opinion

thanks
__________________

raiders_best is offline  
Old 02-05-2007, 10:22 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
darkop16's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16
Default

Im guessing your talking about the G80.

Im playing oblivion full settings (all distances turned up) with 8x anti-antialiasing at 1280x1024 resolution with my 8800gts. The 8800gtx is nice but you don't need that much power to play oblivion on high settings. Now in later games, the extra power may come in handy, but i myself couldn't bring myself to pay $550 for a graphics card.
__________________

__________________
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Old 02-06-2007, 12:01 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 154
Default

I'm getting the GTX =D, i'm so excited, but what is anti-antialiasing? I've read it on Oblivion and never knew what it was. Oblivion is the most demanding game I have so it'll be nice to run it on the top settings... this is the computer I'm working with right now.

Intel Pentium 4 2.0 GHZ
1.00 gig of RAM, DDR1 I think, it's the really old one from 2001.
ATI raedon 9600, by xtacy or something.
that's pretty much it. i can make it work, but just barely haha.
cementshoes is offline  
Old 02-06-2007, 02:10 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default

you mean Anti-aliasing..

its basically just the computer smoothing out the edges of objects, such as figures in a game, by removing some of the pixels.

btw cementshoes your computer will most likely bottleneck a 8800gtx.

and to raiders it really just depends on what your willing to spend, and the 8800gts is nothing to shrug away, its a great card.
__________________

My gaming rig:
ASUS P6T | i7-920 D0 @ 4.0GHZ - 1.25v w/ H50
GTX 460/768MB (750/1500/2000) | 12GB Corsair DDR3-1600 @ (8-8-8-24)
2 x PS-100 32GB SSD Raid 0 | 4 x WD 750GB Raid 5 | Corsair 620HX
Asus 21.6" LCD (1080p) | LG 32" TV (1080p)
Logitech G15 | Logitech MX518 | Logitech MX1100 | Razer Mamba
Heatware | http://www.heatware.com/eval.php?id=59417
ThirdLeft152 is offline  
Old 02-06-2007, 08:01 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default

sweet, i used anti-aliasing on my 7600 gt's b4 i ditched them for a Gigabyte GA-965P-DS3, oh well, but from playing oblivion on a gtx at a friends house! wow full settings and everything and the game doesn't lag one bit (not talking bout internet lag!!)

[Do not quote spam... we mods than have to edit your post as well...]


u been reported for spamming (wo)man
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-06-2007, 08:27 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default

as above if you have the spare cash then get the GTX it will last you a long time, where as the GTS will probably struggle running games in the future at max settings.
jonny_uk is offline  
Old 02-06-2007, 09:47 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
darkop16's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16
Default

I think you should have saved some of that money and upgraded your system. Maybe even just one more gig of ram at least.
__________________

__________________
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.