Graphics Upgrade - advice please - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-15-2008, 03:36 PM   #11 (permalink)
Ninja Stargate Addict
 
Da Viksta's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford/Leeds (UK)
Posts: 431
Send a message via MSN to Da Viksta
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

well, im getting an extra 4gb ram actually (got a good deal - about £45 for 4gb 800Mhz...), and am getting an identical maxtor HDD to mine to make a RAID array (no point having two high spec HDDs ad only using one at a time ) as well as a homeplug system because my wireless signal is atrocious. that comes to about £120, plus im getting some misc stuff likea dvd drive for a pc i just scrapped together using scrap parts and a toaster (literally...i took some screws from a broken toaster :P ). Im also getting a memory stick for my sony cybershot DSC-T100 since 1gb proved woefully inadequate when i went to egypt last week.

I am planning, however, to wait for the GTX 260 55nm, and get the monitor then as well, so as to allow the price to drop. otherwise i will get a 4870X2 or a 4850X2 if the prices drop enough. Thanks a lot for the advice guys - im planning on keeping the difference for some games no point getting a single 4870 now, SLI 8800GTS has proven adequate for 1440x900

It wasnt entirely my decision - i dont have enough money for the monitor and card, my parents were filling that in, im spending about £180 in total right now for the misc hardware,and will get the monitor and gfx card at latest in another 2 months.

Would you recommend i make a raid array using my 500GBs (time wastage in making it isnt a problem :P) or should i just not bother?
__________________

__________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.4GHz
Motherboard: Foxconn Blackops X48
Memory: 8GB DDR3 (1361MHz)
Graphics: ATI 5850 1GB GDDR5
Hard Drives: 1 x 500GB, 1 x 1TB
Case: Antec 900
OS: Server 2008 R2 64bit
Da Viksta is offline  
Old 08-15-2008, 03:55 PM   #12 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

I wouldn't bother.
__________________

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 08-15-2008, 04:00 PM   #13 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

8800GTS SLI with a 19 inch wide screen? Dude your set up right now is great you don't even have to worry about upgrading or anything for atleast another year.
__________________


Hussein19891 is offline  
Old 08-15-2008, 05:16 PM   #14 (permalink)
Ninja Stargate Addict
 
Da Viksta's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford/Leeds (UK)
Posts: 431
Send a message via MSN to Da Viksta
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

Quote:
Originally Posted by Hussein19891 View Post
8800GTS SLI with a 19 inch wide screen? Dude your set up right now is great you don't even have to worry about upgrading or anything for atleast another year.
hehe its only a G80 GTS :P bt yeh thats why im holding off for the moment
__________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.4GHz
Motherboard: Foxconn Blackops X48
Memory: 8GB DDR3 (1361MHz)
Graphics: ATI 5850 1GB GDDR5
Hard Drives: 1 x 500GB, 1 x 1TB
Case: Antec 900
OS: Server 2008 R2 64bit
Da Viksta is offline  
Old 08-15-2008, 08:51 PM   #15 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

Quote:
Originally Posted by Da Viksta View Post
hehe its only a G80 GTS :P bt yeh thats why im holding off for the moment
Good thinking.
__________________


Hussein19891 is offline  
Old 08-15-2008, 09:19 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
meat_helmet's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,119
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

Quote:
Originally Posted by Da Viksta View Post
Would you recommend i make a raid array using my 500GBs (time wastage in making it isnt a problem :P) or should i just not bother?
I would. I used to have 2 80GB drives in Raid0 before i got my 7200.11 and it was really quick to load windows, games etc. Im actually a little dissapointed that my new 500GB is so much slower.
__________________
meat_helmet is offline  
Old 08-15-2008, 10:19 PM   #17 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

the 55nm will most likely just have, higher clocks. and obviously better temperatures. i rec. waitign for them if u were to upgrade in the near future.
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 08-15-2008, 10:55 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 806
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

I heard raid was tricky and can crash. i just have one sata hdd and love it. if raid works well i think it can be awesome. but i was told its risky.
Thresh25 is offline  
Old 08-15-2008, 11:54 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
meat_helmet's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,119
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

Quote:
Originally Posted by Thresh25 View Post
I heard raid was tricky and can crash. i just have one sata hdd and love it. if raid works well i think it can be awesome. but i was told its risky.
Well it depends what raid they are talking about... Raid0 carries more risk due to the fact that if one drive fails, the whole raid array fails - so the probability of it failing is higher. Other raid versions actually make it much, much more safe because they mirror the other drives.

Anyway, raid is not that difficult, especially if you have vista. It is really not that risky, my previous array told me it was having problems so i backed up everything, but it still ran for months before i finally changed the hdd - but it never actually failed.
__________________
meat_helmet is offline  
Old 08-16-2008, 06:13 PM   #20 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 806
Default Re: Graphics Upgrade - advice please

Yeah I have no personal experience with it. I am just going off of what other people have said about it.
__________________

Thresh25 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New graphics card for £100 Alvin.C New Systems | Building and Buying 8 06-19-2008 06:10 PM
BFG Announces Graphics Card 100 Day Trade Up Program Osiris Monitors, Printers and Peripherals 5 03-18-2008 08:34 PM
Opinion on Graphics Upgrade Needed Drewser System Upgrades 9 10-04-2007 06:56 PM
Free Graphics ? OzzyClass Web Graphics and Design 0 04-22-2007 07:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.