Graphics Card Temp - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-09-2007, 09:57 PM   #11 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Graphics Card Temp

up the core and then scan for artifacts using the tool

you can let a bunch of artifacts go by in the scanner as long as it doesnt have a total error and shut down.

My 7900GS has a few pixels artifacting at 615mhz but i cant see any in actual games so i leave it there.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-09-2007, 09:58 PM   #12 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Graphics Card Temp

Up the core in increments of 10mhz, and scan each time, for a few minutes. If you don't see artifacts...up the core another 10mhz. Do this until you see artifacts, then just lower it, until you don't see artifacts.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 04-09-2007, 09:59 PM   #13 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Graphics Card Temp

I actually let my artifacts go for better fps heh as like I said i dont see any in the actual game :P
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-09-2007, 10:00 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default Re: Graphics Card Temp

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
Up the core in increments of 10mhz, and scan each time, for a few minutes. If you don't see artifacts...up the core another 10mhz. Do this until you see artifacts, then just lower it, until you don't see artifacts.
Ok thanks alot guys i appreciate it. I will let yall know how far got. By the way will i notice a big difference if i overclock it fairly good.
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 04-09-2007, 10:03 PM   #15 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Graphics Card Temp

if you get a fairly good overclock you would notice
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-09-2007, 10:40 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default Re: Graphics Card Temp

Well i messed with it best i got was 620/840 higher than that my computer would freeze up or just restart. I think this is pretty low compared to b1gap's. Maybe i did something wrong?
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 04-09-2007, 10:42 PM   #17 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Graphics Card Temp

different cards overclock to different speeds....theres always a volt mod lol
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-10-2007, 08:12 AM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default Re: Graphics Card Temp

Quote:
Originally Posted by Sora View Post
different cards overclock to different speeds....theres always a volt mod lol
Is the volt mod safe and easy?
__________________

__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!!!! I disabled my graphics card by accident, need help!! Wildside Monitors, Printers and Peripherals 5 06-16-2007 07:29 PM
Problems with Graphics card (X1950 pro users please read) fangs2000 Monitors, Printers and Peripherals 0 04-05-2007 09:37 AM
interesting problem, related to my graphics card (i think) dweeb Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-02-2007 09:27 PM
Installed new graphics card, now pc won't turn on... capa2000 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-02-2007 06:42 PM
Graphics card fan iviv Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-31-2007 06:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.