graphics card for plasma tv - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-28-2006, 09:20 AM   #1 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
jseber1982's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default graphics card for plasma tv

I dont know crap about resolutions n stuff when it comes to actual tvs. My boss wants a good graphics card that will make his image look better on his 42" HD plasma. If the tv only has a resolution of 1024x768... why would a higher end graphics card make it look better? he just wants letters to not be as blurry. But i mean,, if you display on a tv, it will be blurry no matter what card you get right? I dont see how buying a high end graphics card would really do anything.


jseber1982 is offline  
Old 03-01-2006, 11:49 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
Nitestick's Avatar
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473

a better graphics card will not make a difference other than allowing you to run higher settings in games and at higher frame rates. is he using vga for the tv to gfx card connection?

Visit my website -
"Guitar is cool. If you donít think the guitar is cool, then youíre stupid. And I will fight you! " - Brendon Small
I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages
You can contact me for Forum related issues via PM only.

Nitestick is offline  
Old 03-02-2006, 03:52 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475

Matrox are built for correct color but are very slow in comparison to Nvidia and ATI. (and expensive)
turtile is offline  
Old 03-03-2006, 04:21 AM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
TheMajor's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177

Originally posted by turtile
Matrox are built for correct color but are very slow in comparison to Nvidia and ATI. (and expensive)
Yes, but you don't need speed for stuff those cards are used for.
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.