Got my new hard drive, need help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-08-2006, 09:17 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default Got my new hard drive, need help

i got my new hard drive since my last one fried, i put it in, and now the computer does not detect it, right now im trying to update the drivers.
__________________

john3 is offline  
Old 06-08-2006, 09:36 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

k guys, i have a question, on the new hard drive, when i go to disk manager, do i need to Partition the hard disk im gonig to install linux on? or do i jsut go ahead and install linux on the chosen hard disk? when i partition it, do i want to format, if so, FAT 32 right? if not, then ok.
__________________

john3 is offline  
Old 06-08-2006, 10:35 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

How big is the Hardrive.


If I remember correctly FAT32 If for hard drives 36 GB and Under.
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 06-08-2006, 10:43 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

its 40gb, anywayz, SOMEONE HELP ME PLZ!
john3 is offline  
Old 06-08-2006, 10:46 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Stop talking like a 12 year old on AIM and then maybe someone will help you...


and why did you make 2 threads on this
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 06-09-2006, 12:44 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
suicide007's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: inside.
Posts: 279
Default

PLEASE tell me that you partitioned the drive. go into device manager and see if it comes up. And if it comes up there but not in my computer, then reformat it.

I remember my first hd upgrade. I was 13 years old, and it took me 2 intire days of searching on my school computer during lunch to find out i needed to partition it. I used maxblast 4, and i still use that disc to partition my new hd's.
__________________
Intel Conroe e6750
SLI EVGA 8800gts KO's
4GB Patriot DDR2 800mhz
22" Widescreen Sceptre LCD monitor 5ms
OCZ 700W psu
320gb seagate w/ perpindicular tech.
Creative SB X-Fi Fatality
Thermaltake Armor: Extreme Edition
suicide007 is offline  
Old 06-09-2006, 10:55 AM   #7 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

partition it. make 2 partitions. one just large enough for linux (+~100Mb for updates), the other partition for your stuff.

i dont know what the 12 year old on aim stuff is about

what is the other option besides fat32? i dont remember...
__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 06-09-2006, 11:45 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

NTFS and FAT. but i partitioned it 20GB for Windows and 20GB for linux. partitioned it as NTFS, and left the other 20Gb unallocated for linux.
__________________

john3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.