Is this a good case? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2005, 04:57 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 718
Default Is this a good case?

Will this case provide good cooling for high end components like 7800gtx and FX-55?

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811144102

I would add two more 80mm fans in front and replace the rear fan with a 120mm.
__________________

j4ckaL is offline  
Old 08-17-2005, 04:58 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

VERY nice case, my friend has it, and it is very roomy, will get the job done!
__________________

__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 08-17-2005, 05:30 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 106
Default

Note: You will need a power supply.
This is the case only, Most come with power supplys.

This is however a nice case.
I'd go with one with a 420w+ power supply though.
Try XION.
Execute is offline  
Old 08-17-2005, 05:34 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 718
Default

Already getting a seperate power supply- Antec 480 watter.
j4ckaL is offline  
Old 08-17-2005, 06:00 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

you wont be able to use the top fan...most cases with a top fan and a stock psu, you wont be able to fit another different psu without taking the top fan out...

*i bet you already knew that, but just to make sure*
PZEROFGH is offline  
Old 08-18-2005, 06:11 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

good case just gonna need a new psu.
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 08-19-2005, 12:49 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 718
Default

Quote:
Originally posted by timmer
good case just gonna need a new psu.
What the Antec Neo Power 480w is no good?

What do you suggest then?
j4ckaL is offline  
Old 08-19-2005, 01:11 AM   #8 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

go for a psu with a top and one back fan as opposed to one with 2 80mm fans on the front and back these style psu will not fit with the top fan i recently used one of these in a build and used this psu

http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...uctCode=273006

actually just the 400 watt version but w/e
i also modded it and swapped the included clear boring fans for blue led ones
actually the blue led fans included in the case and then i purchased all matching blue led ones for the case.
the psu looks great and is a very good psu for the money

unfortunately i opted to go the way of a 450watt super flower modular psu with 14cm fan

i use aspire's x-infinity case and suffer from the same problem of fitting the top fan in the case. my solution was





heres my case to give you an idea of it
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 08-19-2005, 01:25 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 718
Default

Do you by chance know exactly how long of a PSU can fit in the X-Plorer case? I could just get whatever PSU I want and if it doesn't fit instal the top fan like you did in your case but I'd rather not if I can help it.

I hear Aspire is fixing the problem with this case by moving the top fan 2" closer to the front of the case but it will take them about a month to get it sorted so I'll see....
j4ckaL is offline  
Old 08-19-2005, 01:31 AM   #10 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

the measurements are that the psu must be shoter than 6 inches
__________________

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.