gigabyte motherboard and ati radeon problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-15-2012, 03:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Default gigabyte motherboard and ati radeon problem

i have a motherboard gigabyte ep41t-ud3l work fine with the graphic card nvide 8500
i bought ati redeon HD5450 but it is not working , then i tried ati hd5450 and it it is also not working ! so what do you think the problem is ? thank you
__________________

Abd-L-Azeez is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 04:06 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: gigabyte motherboard and ati radeon problem

What exactly are you having problems with?

Did you uninstall the nVidia drivers before you put the ATI card in? Did you install the ATI Catalyst Control Center / drivers?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 04:17 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Default Re: gigabyte motherboard and ati radeon problem

no it's not working at all , i removed the nvide 8500 card and i installed the ati redeon HD545 but i didn't get any signal to my monitor ,
Abd-L-Azeez is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 04:26 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: gigabyte motherboard and ati radeon problem

What kind / wattage of PSU do you have? Did you need to plug in any extra power cables into the card? Is it seated fully in the PCI-E slot? Checked to make sure nothing else got knocked loose while swapping parts (cables / RAM / pci cards / etc.)?
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 04:39 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Default Re: gigabyte motherboard and ati radeon problem

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
What kind / wattage of PSU do you have?
500w

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Did you need to plug in any extra power cables into the card?
no , it look like this




Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Is it seated fully in the PCI-E slot?
yeas


Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Checked to make sure nothing else got knocked loose while swapping parts (cables / RAM / pci cards / etc.)
i don't think so , cause my old vga is working fine now !
Abd-L-Azeez is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 05:02 PM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: gigabyte motherboard and ati radeon problem

So to clarify..

You removed your nVidia card.
Installed ATI card.
No signal on monitor from ATI card.
You removed ATI card.
Installed nVidia card again.
Computer works fine with nVidia card.

Am I correct on this?

Is the card new or used?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sapphire AMD/ATI Radeon HD 6770 video card with Asus p5ql SE motherboard compatibility? Sqoush System Upgrades 6 06-06-2012 02:46 PM
ATI Radeon Displayport problem Jewelspoint Hardware Repairs and Troubleshooting 5 06-03-2012 12:52 AM
ATI Radeon card compatibility with Gigabyte G31 motherboard jalanubha New Systems | Building and Buying 4 02-29-2012 07:49 AM
>> Problem << ATI Radeon 9550 OneRyt Hardware Repairs and Troubleshooting 0 11-10-2005 11:59 PM
problem with ATI Radeon 9600! C_olin Monitors, Printers and Peripherals 10 05-01-2004 08:53 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.