Getting Crysis to run on my PC - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-01-2006, 04:24 AM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default

yep, far cry was very tweakable. very. suppose crysis is that tweakable, your still looking at a resolution probably like 640X480 and disabling every feature the game has to offer....in other words not worth it.

pointless to plan so far ahead, save some $$$$, and when prices are right, come back and we'll help you build a setup.
__________________

macdawg is offline  
Old 10-01-2006, 09:42 AM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 218
Default

Would it be wise to choose socket 939, as upgrade options would be very limited?
__________________

Shando is offline  
Old 10-01-2006, 10:33 AM   #13 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

upgrade options right NOW on s939 are very good, as they are still being made (boards, chips, DDR ram, etc...) but if your going to wait for the next gen DX10 stuff, then wait for it and go either INTEL or AM2. but s939 will be around for a while and is still a very good chip/mobo combo, but compared to the latest stuff, yes it is dated...
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 10-01-2006, 10:37 AM   #14 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Quote:
Originally posted by bonehelm
To play crysis in direct X 10 mode you need R600 or G80 which will be released in december
6800 GT's will run it. they recommend a 7800 series though.

I'd say:
socket 939 Athlon 64 X2 4200+

socket 939 + PCI-E motherboard
something like a DFI UT NF4-D

Nvidia 7900 GT, or ATI X1900 XT
__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-01-2006, 02:23 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 39
Send a message via AIM to Auroran Send a message via Yahoo to Auroran
Default

Oh yeah i also looked into upgradeing my Pc. But every place i got they do not sell Socket A Athlon XPs. all simp and what ever is what ive seen
Auroran is offline  
Old 10-01-2006, 06:44 PM   #16 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default

If your good for now, I'd say just wait till those games are about to come out and build a whole new comp.
dario03 is offline  
Old 10-02-2006, 02:34 AM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

Quote:
Originally posted by fade2black2004
honestly i dont think nay agp will be able to handle those games very well
Thats not true... look at my setup.. i have an agp and i can run most games on med-high
alexsabree is offline  
Old 10-02-2006, 06:44 AM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

this is Crysis we're talking about
__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-02-2006, 01:59 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

ok, ur right, i just hate to admit that my system sucks

*Deep exhale*
alexsabree is offline  
Old 10-02-2006, 02:33 PM   #20 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

Quote:
Originally posted by apokalipse
6800 GT's will run it. they recommend a 7800 series though.

I'd say:
socket 939 Athlon 64 X2 4200+

socket 939 + PCI-E motherboard
something like a DFI UT NF4-D

Nvidia 7900 GT, or ATI X1900 XT
ya.... ya... i remember oblivion once told me that too... but boy were they wrong... and with trees and grass actually being 3d.. and having their own set of physics... i don't think a 7900 will be able to handle that in any way...

i don't see any single card solution handling that game anywhere near full quality.. well besides r600 g80 single card solutions...

and i know stupid people like me... love playing with all the eye candy.. otherwise i wouldnt buy high end graphics cards.... i myself, are going to set up a crossfire rig very soon just to play that game along with ut2007... it upsets me i have to pay so much money to play these games full quality though
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.