Geforce 8800GTS Low 3dMark Scores - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-16-2006, 12:29 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Default Geforce 8800GTS Low 3dMark Scores

I am only getting around 2000 3dmarks in 3dmark06 with my 8800GTS; this is incredibly low based on the 8000 (at least) that seems average. It should not be bottlenecked by anything, as I have a fairly common system build at the moment:
asus p5b deluxe
2gb ram
core 2 duo e6600
western digital sata 250gb

I have seen the problem with drivers 97.02 and the beta 97.28 drivers. If this helps, I was also experiencing a whole lot of black textures and graphical glitches when playing the bundled "Dark Messiah of Might and Magic" Game, as well as some lower than expected fps in various games (I think it's lower than expected; I was expecting to eat WoW up at 100fps or something).

I know something is wrong here. It is probably a driver issue, but I have tried almost everything with drivers. I have not tried upgrading BIOS or mainboard drivers, mainly because I have no idea how to do that (or what drivers my mobo actually needs).

Thanks for any replies

bermarx is offline  
Old 12-16-2006, 05:32 PM   #2 (permalink)
Master Techie
reggie_da_man's Avatar
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567

Try and install the drivers for the video card on the CD that came in the box. Otherwise it might be a DOA. What brand is it?

Also what are your temps?


reggie_da_man is offline  
Old 12-16-2006, 11:52 PM   #3 (permalink)
Master Techie
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700

I would normally say dont use the drivers on the cd but I myself have had many issues with the new nvidia drivers. I finally uninstalled the current drivers, restarted, and installed the lastest offical ones and its ok now. Check for any yellow question mark items in the device manager.
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.