G0 Revision Q6600? Help... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-22-2008, 10:40 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 153
Default G0 Revision Q6600? Help...

I'm buying the Intel Q6600 for my new PC I'm building, but I notice the q6600 from NewEgg doesn't have g0 stepping, rather b3.

Intel Core 2 Quad Q6600 Kentsfield 2.4GHz 2 x 4MB L2 Cache LGA 775 Quad-Core Processor - Retail

Can you correct me if I'm wrong? I see the q6600 at Frys is only $199. Does that processor g0 step?
Also, is g0 stepping all that important?


I'm a noob at building computers, I'm only building my first one right now, so don't jump on me. I want to know all I can before buying anything...
Thanks in advance for your help!
__________________

g3kk0 is offline  
Old 04-22-2008, 10:54 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: G0 stepping Q6600? Help...

G0 revision*, depends if you want to overclock or not. B3 chips tend to have a higher VID (mines 1.3, not good) requiring more voltage to hold a stable clock. Most also run much hotter than the G0 counterpart.
They're both the same speed, its just the G0 tends to overclock farther and easier due to lower voltage requirements (usually) and lower heat output.
__________________

__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 04-22-2008, 11:01 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 153
Default Re: G0 stepping Q6600? Help...

Hmmm, I guess I do need the G0 stepping then. I plan to overclock my PC eventually, so I want to be prepared. Where should or can I buy a G0 step Q6600?
g3kk0 is offline  
Old 04-22-2008, 11:12 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: G0 stepping Q6600? Help...

Well i wouldnt say it's 'needed' but most prefer it. B3 can usually get to 3.2 or 3.4 with some effort and good cooling. mines a lousy chip so its stuck at 3.2. i can't wait to get rid of it next week. lol.

ClubIT Product - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 Stepping Kentsfield 2.40GHz 8MB L2 LGA 775 Quad Core Processor Retail BX80562Q6600 SLACR guarentees g0.
and you get unreal tournament III for free. XD
__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 04-23-2008, 08:14 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 153
Default Re: G0 stepping Q6600? Help...

xD
Thanks!
g3kk0 is offline  
Old 04-23-2008, 09:44 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 134
Default

I bought a q6600 from Frys.com last week and it was g0. But it also said g0 in the description on-line. It was also $179.99. So that's very weird that they upped the cost and changed the description.

I forgot to mention that my q6600 runs under 30 degrees at idle. It's usually chills in the low to mid 20's.
It is not overclocked.
XDRoX is offline  
Old 04-23-2008, 09:50 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 153
Default Re: G0 stepping Q6600? Help...

I remember that, and I was going to buy one then too. But I didn't have the money yet, so I had to wait. I should be able to purchase everything this Saturday.
I hope I can buy everything before the 30th so I don't lose all the nice rebates at NewEgg. =S

Are all these rebates going on at NewEgg annual? Or are there savings year round?
g3kk0 is offline  
Old 04-23-2008, 03:19 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: G0 stepping Q6600? Help...

Depends on timing, usually its annual for 1
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 04-23-2008, 03:48 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Prototype's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Katy, Texas
Posts: 1,276
Default Re: G0 stepping Q6600? Help...

isnt newegg q6600 a G0?
__________________
Project [PROTOTYPE] | Intel Core i7 Bloomfield
i7 920 4.4GHz | XFX 5870 Crossfire 900/1300 Mhz | EVGA E760 Classified | Windows 7 Ultimate | Logitech G5 | Logitech G15 | Silverstone Raven RV02 | Corsair 850HX
WD 640GB Black | WD 320GB External | Megahalems | G.Skill 6GB 1866 9-9-9-21

http://www.techist.com/pc/f10/project-prototype-218619/
Tech-Forums 1st 30K 3DMARK06

Intel Core i5 Lynnfield (Completed)
Prototype is offline  
Old 04-23-2008, 04:12 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 153
Default Re: G0 stepping Q6600? Help...

Quote:
Originally Posted by Prototype View Post
isnt newegg q6600 a G0?
I thought so, but I didn't see g0 stepping listed anywhere.
I could be wrong?
__________________

g3kk0 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
Q6600: G0 Stepping vs B3 Stepping 96z28 New Systems | Building and Buying 17 02-26-2008 12:45 PM
q6600 for gaming and OC Riznarf New Systems | Building and Buying 37 06-19-2007 10:12 PM
Overclocking a q6600 Riznarf New Systems | Building and Buying 2 06-04-2007 02:42 AM
Cheapest Q6600 Build Gumbercules New Systems | Building and Buying 34 06-01-2007 01:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.