G.skill HZ Ram and P35 DS3R - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-05-2007, 04:14 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Re: G.skill HZ Ram and P35 DS3R

Quote:
Originally Posted by Phanto View Post
Your sig say 1.9v...
Waaah, thanks, lolz, i have to change that Its 1.8V on the BIOS, at least the last time I checked.

Its probably easier to change it to 1.9V on the BIOS so it matches my sig than changing my sig to say 1.8V instead of 1.9V. LOLZ, I might change it anyway when I get another set of 2GB G.Skill HZ, might change the Voltage to 1.9V not sure why but ye.
__________________

__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 09-05-2007, 04:31 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Re: G.skill HZ Ram and P35 DS3R

Quote:
Originally Posted by Phanto View Post
Your sig say 1.9v...
actually, i just checked the bios and it does say 1.9V haha i thought it was running at 1.8 guess not. its at 1.9V so my sig is right
__________________

__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 09-05-2007, 09:02 PM   #13 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: G.skill HZ Ram and P35 DS3R

Quote:
Originally Posted by pinoy3000 View Post
My G.Skill is running stable at 1000MHz 5-5-5-15 at only 1.8V
arent timings more important then mhz? The G.skill even has a sticker that says 4-4-4-12 on the box...
__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 09-05-2007, 09:56 PM   #14 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: G.skill HZ Ram and P35 DS3R

Intel systems work better with higher clocked RAM, than tighter timed RAM.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-06-2007, 08:58 AM   #15 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: G.skill HZ Ram and P35 DS3R

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
Intel systems work better with higher clocked RAM, than tighter timed RAM.
dam straight, raw MHz better for intel, timings for amd.
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 09-06-2007, 11:04 PM   #16 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: G.skill HZ Ram and P35 DS3R

well if raw mhz are better how do I overclock my G.skills HZs to get to higher mhz and how does it affect timings and other settings? ( too scared to up the voltage past the recommended 2.0volts )
__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 09-06-2007, 11:08 PM   #17 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: G.skill HZ Ram and P35 DS3R

There are some, that have set their HZs, to 2.1-2.2v. They should hit high speeds of 1100-1200 with CAS 5 timings, on stock voltage.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-07-2007, 01:51 AM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Re: G.skill HZ Ram and P35 DS3R

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
There are some, that have set their HZs, to 2.1-2.2v. They should hit high speeds of 1100-1200 with CAS 5 timings, on stock voltage.
ye when I set mine at 1200MHz 5-5-5-15 2.1 Volts i get a blue screen. Dont know why...... any ideas b1gapl? Up the voltage to 2.2 or 2.3?
__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 09-07-2007, 06:53 AM   #19 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: G.skill HZ Ram and P35 DS3R

Quote:
Originally Posted by pinoy3000 View Post
ye when I set mine at 1200MHz 5-5-5-15 2.1 Volts i get a blue screen. Dont know why...... any ideas b1gapl? Up the voltage to 2.2 or 2.3?
I'm not sure, since that is not the stock voltage, for the HZs. It's better to be safe, and leave it at 2.0-2.1v. You probably get the blue screen, since you've taken it, as far as it could go.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.