fx 57 or x2 4800? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-24-2005, 01:44 PM   #21 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default

Quote:
Originally posted by idiotec
I'd go dual core. You could get a 3700+ an OC to a FX-55 rather easily. You can't OC to 2 cores
so you cant OC dual cores..why not?i know this might be stupid but i never knew that before..can you explain...thanks
__________________

zenyora is offline  
Old 08-24-2005, 01:51 PM   #22 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
that would cost you about 2k right there eithout a mobo lets do some estimates

2 7800GTX around 1200
x2 4800 around 800
thats 2k

and 2GB of ram around 300 dollars

so thats 2,300 dollars even without a mobo

lets see a mobo around 200 dollars
so thats 2,500 dollars
need a case, psu, dvd drives, hard drives

that comes to around 3k
need keyboard, mouse, speakers

3,200
need monitor
3,700
need some fans
3,800
with shipping aroud 4,000 dollars
i think i can buy a car with 4,000 dollars
between a car and that setup ill go with pc..screw the car
i rather have a kick *** computer than having a car.
__________________

zenyora is offline  
Old 08-24-2005, 01:54 PM   #23 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

lol, die of playing video games too much rather then dying of a car that breaks down in the middle of the highway
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 08-24-2005, 02:02 PM   #24 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Quote:
Originally posted by zenyora
so you cant OC dual cores..why not?i know this might be stupid but i never knew that before..can you explain...thanks
No, that is not what I was saying. What I was saying is it is easier to "recreate" the performance of an FX chip by simply OC'ing and that you cannot "recreate" the performance of a dual core chip with a single core chip by OC'ing. Does that make sense?

So yes, you CAN OC a dual core lol
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 08-24-2005, 02:08 PM   #25 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 426
Default

Quote:
Originally posted by zenyora
so you cant OC dual cores..why not?i know this might be stupid but i never knew that before..can you explain...thanks
i think he's saying you can't OC from single core to dual core. Like my plain P4 can't be OCed to Pentium D. Wish it could
BColes is offline  
Old 08-24-2005, 02:08 PM   #26 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

i get it, you cant OC any single core chip to a dual core chip, but you can OC a single core chip to an FX chip. OHHHH
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 08-24-2005, 02:13 PM   #27 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
lol, die of playing video games too much rather then dying of a car that breaks down in the middle of the highway
dude although this have nothing to do with the thread but you say the funniest **** ever,anyway look at this setup
CPU: Athlon 64 X2 4800+ Dual-Core Processor
Motherboard—ASUS A8N-SLI Deluxe
Memory: Corsair XMS Xpert DDR400
Graphics: Nvidia GeForce 7800 GTX SLI
with everything ells it come up to like $6000 between that and a car ill go with this..
zenyora is offline  
Old 08-24-2005, 02:16 PM   #28 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default

Quote:
i just dont get why the fx 55 is so much better than the x2 4800. the 4800 has a newer core, the same 1 meg cache, and only like 200mhz slower, and you can oc that easy, which would make it just as fast, but 2 of them.And plus you can divote 1 core to the os and its processes, and 1 just to the game itself
The architechture and the processing is alot different in both of them. Teh FX series was MADE for gaming where as the 4800 is not.
Quote:
x2 4800 around 800 so thats 2,500 dollars
need a case, psu, dvd drives, hard drives that comes to around 3k
1 where the hell is a 4800 thats 800$?
2 Where can you get HDs DVD drives a bad *** PSU to carry it and case for 500?
PP Mguire is offline  
Old 08-24-2005, 02:16 PM   #29 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default

oh isee..i thought you mean something ells..thanks
zenyora is offline  
Old 08-24-2005, 02:18 PM   #30 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default

Quote:
CPU: Athlon 64 X2 4800+ Dual-Core Processor Motherboard—ASUS A8N-SLI Deluxe Memory: Corsair XMS Xpert DDR400
So um your spending that kinda money on a bad *** system and your not getting quality ****? DFI Lanparty Ultra SLI-DR
2gig G.Skill LAs man.
__________________

PP Mguire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.