fx 57 or x2 4800? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-23-2005, 10:09 AM   #1 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
 
jseber1982's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default fx 57 or x2 4800?

i know the clock on the 55 is 200mhz higher, and the cache is the same as the dual core. I would think that you would get more for your money with the dual core 4800. but hmm dunno if im seeing the whole picture
__________________

jseber1982 is offline  
Old 08-23-2005, 10:19 AM   #2 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
 
jseber1982's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default

disregard the title, i meant the fx 55, not the 57
__________________

jseber1982 is offline  
Old 08-23-2005, 10:19 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

Dual core. The difference in gaming is only noticeable in benchmarks, and you can do heavy multitasking with a dual core
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 08-23-2005, 10:42 AM   #4 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
 
jseber1982's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default

and im sure one day the will start making games that can take advantage of the computing power
jseber1982 is offline  
Old 08-23-2005, 10:48 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Graham's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 348
Send a message via AIM to Graham
Default

Quote:
and im sure one day the will start making games that can take advantage of the computing power
I bet a lot of money there will be a whole new socket and etc before athlon 64 XS 939 pin processors see that day.
__________________
- Intel i7-930 CPU @ 3.4 GHz w/ Zalman CNPS 9900 MAX
- Asus P6X58D Mainboard
- Corsair 1000W PSU
- Cooler Master HAF 932 Adv. Chassis
- SSD Intel 40 gig
- HDD: 2x SATA III 300 GBs
- LG Blu-Ray 8X
- Gigabyte GTX 670 WF @ 1098 Mhz
- Corsair Dominator 6 GB (2 x 2 GB Trip mode)
Graham is offline  
Old 08-23-2005, 02:50 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

i would go 55 cause its probably better for gaming but if u wanna burn dvd and play game then dual core but thats about all dual core is good for right now
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 08-23-2005, 03:35 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 417
Default

socket 1000
Xiahou is offline  
Old 08-23-2005, 03:53 PM   #8 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
 
jseber1982's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default

by then, system memory will be built into the chips..... hopefully by then, they wont have hard drives anymore. They will just be small boxes of flash memory. in the space of a hard drive, right you you could prolly bit about 30 gigs worth of ram chips.... that would be so damn fast. You hit the power button and you would be at the desktop
jseber1982 is offline  
Old 08-23-2005, 03:55 PM   #9 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

Socket M and i would rather have the FX-55 because like they said before. The computing power wont be there before another socket comes out but your mising the whole picture. Just because there is a new socket coming out dosent mean that they cant use that computing power and programs w/ the 4800+. Just something to think about.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 08-23-2005, 11:04 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 457
Send a message via AIM to damasta55r
Default

FX for gaming because single cores rule.

Dual core for multitasking
__________________

__________________
First got a computer 4 years ago. Windows ME. Got second hand computers with different operating systems from my family members to play around with...

damasta55r-Cnet forum Computing.net techist.com Computerhelpforum.org

ASPIRE ATXB4KLW-AL Antec 400W
ASUS A8N-SLI Deluxe
AMD 3700+ San Diego
Corsair 1GB 2x512
eVGA 6600GT
250GB Hard Drive
Sound Blaster Audigy
Windows XP HOME W/SP2
damasta55r is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.